Ανακοινώσεις Φορέων

28/09/2011 - 12:53

H ΑΔΕΔΥ Λέσβου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων

Α.Δ.Ε.Δ.Υ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ 

Στο «εκτελεστικό απόσπασμα» της πτώχευσης και του αφανισμού, οδηγούνται, με συνοπτικές διαδικασίες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, με τα νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Τρόικα και με το εκβιαστικό δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου. Μετά τον ισοπεδωτικό κεφαλικό φόρο στα ακίνητα που επεκτάθηκε μέχρι και το 2014, τα νέα μέτρα -των οποίων οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν μετά τις συναντήσεις με το ΔΝΤ και την Τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα- καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια και αποτελούν την "ταφόπλακα" της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τώρα ανακοινώνει: Απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Για πρώτη φορά από το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις. Οι επιλογές αυτές αποκαλύπτουν τα σχεδία για πλήρη εκχώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ιδιώτες, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011. Νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% - 40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίσουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

Νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραματικές αυτές μειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που καλούνται πλέον να ζήσουν με «συντάξεις- φιλοδώρημα». Νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35 -και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα με τους απεργιακούς μας αγώνες, με τους κοινούς αγώνες, μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Η Εκτελεστική Γραμματεία ΑΔΕΔΥ Λέσβου με απόφαση της στηρίζει τις αποφάσεις των πρωτοβαθμίων σωματείων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα μαζικά να καταθέσουν τα «Χαράτσια» στα σωματεία τους και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώρα 7.30 μ.μ στη Πλατεία Σαπφούς. Καλούμε τους Συλλόγους - Σωματεία - φορείς να συμμετέχουν στην Γ. Σ Αντιπροσώπων – ΔΣ την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ώρα 6.00 μμ στο 6ο Δημοτικό σχολειό Μυτιλήνης.,για τον καλύτερο συντονισμό και προετοιμασία της απεργίας 5/10/2011

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΝΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝ.

Μοιράσου το άρθρο!