Ανακοινώσεις Φορέων

24/05/2011 - 16:29

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απάντα στην ανακοίνωση των Συνεργατών του ΚΥΕ

Τέθηκε υπόψη μας σήμερα μία ανακοίνωση των συνεργατών του Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών (ΚΥΕ), σχετικά με το θέμα της πληρωμής τους.

Η ανακοίνωση των τριών κυρίων που πράγματι τους οφείλονται οι αποδοχές τους δύο ετών από την απελθούσα Νομαρχιακή αρχή, είναι γεμάτη ανακρίβειες, υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν τα όρια.

Επειδή κανείς από την πλειοψηφία του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, πολύ περισσότερο ο Περιφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γιακαλής, δεν απείλησε κανέναν όταν το θέμα τέθηκε υπόψη του συμβουλίου, αλλά αντιθέτως ζήτησε αν κανείς από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, δέχεται να αναλάβει τις ΑΕΝΑΛ-Lesvoshop, η απάντηση ήταν αρνητική, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των πολιτών έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω: Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα της ΑΕΝΑΛ και του Lesvoshop.

Πρόβλημα που κληρονόμησε η Περιφερειακή αρχή και που αγωνίζεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση, τα χρέη, τις υποχρεώσεις και ότι αφορά αυτές τις δύο εταιρείες Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές και σε ομάδα δικηγόρων για την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης, η οποία είναι χαώδης. Διοικητικό συμβούλιο η ΑΕΝΑΛ τυπικά έχει, με Πρόεδρο τον κ. Βογιατζή ο οποίος βέβαια παραιτήθηκε στις 16/2, όμως η παραίτησή του μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση δεν έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη. Σ΄ αυτό λοιπόν το στάδιο και πριν το οριστικό ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, κανένας δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε οικονομική πράξη για την απόκτηση ασφαλιστικής ενημερότητας, επειδή η εταιρεία δεν έχει ουσιαστικά διοίκηση και βρίσκεται υπό οικονομικό έλεγχο. Οι τρεις κύριοι που βεβαίως έχουν δίκιο να διεκδικούν τις αποδοχές τους, αντί να επιδίδονται σε ασυνάρτητες κατηγορίες και να ομιλούν για «ομηρείες» και «ομήρους», έπρεπε να φρόντιζαν τα δύο τελευταία χρόνια το θέμα τους να τακτοποιηθεί τότε που λειτουργούσε το Νομαρχιακό συμβούλιο και η ΑΕΝΑΛ είχε Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο. Το να προσπαθούν σήμερα με λεκτικές ακροβασίες να τα βάλουν όλα στο ίδιο τσουβάλι και να επιρρίπτουν τις ίδιες ευθύνες σε αυτούς που κληρονόμησαν το χάος της ΑΕΝΑΛ, είναι και άδικο και κακόβουλο τουλάχιστον.

Εξάλλου η Περιφερειακή Αρχή σύντομα θα έχει μια πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης των δύο εταιρειών, ώστε να πάρει τις όποιες πρωτοβουλίες πρέπει, για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που θα προκύψουν και αφορούν πολλούς ανθρώπους που δούλεψαν ή προμήθευαν την εταιρεία. Δυστυχώς τίποτε άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε που να είναι νόμιμο και να έλυνε το όντως σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους τρεις συνεργάτες του ΚΥΕ. Ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα αυτή σύντομα…

Μοιράσου το άρθρο!