Ανακοινώσεις Φορέων

16/11/2011 - 19:03

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΧΕΝΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΠΑΦΟΥΣ, 6ΜΜ

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από τα απανωτά κύματα εργατικών - λαϊκών αγώνων,  με τελευταίο τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στις 18-19 Οκτώβρη και την οργισμένη 28η Οκτώβρη. Γι αυτό προχώρησε πραξικοπηματικά η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με επικεφαλής τραπεζίτη για να επιβάλλει τα βάρβαρα μέτρα.

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της Τρόικας δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την εφαρμογή των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, να υπερασπίσει το ευρώ, να επιβάλλει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη. Είναι κυβέρνηση πολέμου και χρεοκοπίας ενάντια στον λαό. Πρέπει να ανατραπεί! 

Σε αυτή την πολιτική συμφώνησαν το ΠΑΣΟΚ,  η ΝΔ που ξέχασε τις "αντιμνημονιακές ρητορείες" και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, οι νοσταλγοί της Χούντας και του Μεταξά Είναι όλοι το ίδιο επικίνδυνοι! Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτούς!

Απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις του κεφαλαίου, τα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, πρέπει  ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ! Όλες οι αγωνιζόμενες δυνάμεις και η αριστερά με την κοινή της δράση να συμβάλουν σε αυτό το πλατύ αγωνιστικό μέτωπο, που είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ.

Για να νικήσουν οι αγώνες, για να γίνει πολιτικά επικίνδυνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να διαμορφώνεται ένας άλλος  αντικαπιταλιστικός δρόμος για την ελληνική κοινωνία με βασικούς στόχους: 

  • Να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση της «συντεταγμένης» κοινωνικής χρεοκοπίας στο όνομα μιας αβέβαιης «ελάφρυνσης» του χρέους κατά 25-30 δις € (στα 360 δις € χρέος)! Από το νέο «δάνειο» των 130 δις, τα 60 θα πάνε απευθείας στις τράπεζες και τα υπόλοιπα σε «παλιά χρέη». Αυτή την τερατώδη συμφωνία  εμφανίζουν ως θετική και κάνουν «εθνική» κυβέρνηση για να την επιβάλλουν!
  • Άμεση παύση πληρωμών, μη αναγνώριση και  διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση,  με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
  • Απαγόρευση των απολύσεων και ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου σε όφελος των εργαζόμενων που τον παράγουν.
  • Λαϊκός-εργατικός έλεγχος παντού, σε όλη την κοινωνία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Η πάλη για ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να πετύχει ρήγματα στην επίθεση και τελικά την ανατροπή της. Να ανοίξει το δρόμο για την  επαναστατική ανατροπή της εξουσίας των τραπεζιτών και των βιομήχανων, του συστήματος που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Που θα αξιοποιεί τις συλλογικές παραγωγικές δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών της πλειοψηφίας και την οικολογική επιβίωση. Που η δημοκρατία θα είναι καθημερινή πρακτική. Για μια τέτοια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική αξίζει να παλέψουμε.

Μοιράσου το άρθρο!