Ανακοινώσεις Φορέων

18/01/2020 - 06:28

Η βασιλόπιτα ήρθε από την Αγιάσο και κόπηκε στη Αθήνα!

Την Κυριακή 12 Γενάρη 2020,  στις 12.00΄ το μεσημέρι,  ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών της Αθήνας, έκοψε στα γραφεία του, στη οδό  Γ' Σεπτεμβρίου 39,  την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα  του.  Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η βασιλόπιτα ήρθε από την Αγιάσο,  φτιαγμένη με τον παραδοσιακό αγιασώτικο τρόπο με τα φύλλα , από το παραδοσιακό  αρτοζαχαροπλαστείο  Σουσαμλή.
Ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας  Σουπουρτζής,  εφημέριος  του Ιερού Ναού Αγ. Γλυκερίας Γαλατσίου και ο συγχωριανός μας πατέρας Στρατής Γεωργαντής,  εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λυκαβηττού,  συνευλόγησαν την βασιλόπιτα , που  μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους, μαζί  με φνίτσα και

κουραμπιέδες. Το φλουρί προσφορά του κοσματοπωλείου Αριστοτέλη Σαμοθρακή,  έτυχε στον Κώστα Αθανασίου. Του ευχόμαστε καλή τύχη και καλή χρονιά! 

Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Παναγιώτης Σταυρακέλης,  αφού ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά , ευχαρίστησε  τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευση τους και  ανακοίνωσε  τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου. Θα είναι αρκετές, λόγω της επετείου  των σαράντα χρόνων του περιοδικού ''ΑΓΙΑΣΟΣ''. Ήδη, το  φετινό ημερολόγιο είναι επετειακό, αφιερωμένο στο
διμηνιαίο  περιοδικό.

 Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α Νεκτάριος Βακάλης , η Σουλτάνα Ρεπάνη, του Συνδέσμου Πλωμαριτών ΄΄Βενιαμίν ο Λέσβιος»,  στην οποία έτυχε  το δεύτερο φλουρί ( και της ευχόμαστε επίσης καλή τύχη και καλή χρονιά!), η Χρυσούλα Καλλονιάτου του Συλλόγου Στύψης, η Αρεοπαγίτης Μαριάνθη Παγουτέλη, η Τούλα  Μακρέλλη που εκπροσώπησε το Αναγνωστήριο Αγιάσου  κ.α.  

Ψάλαμε τα αγιασώτικα κάλαντα γραμμένα από τον Μανώλη Τραγάκη και την  όλη εκδήλωση  έκλεισε η  Σοφία Κουταλέλλη, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών,  παίζοντας  αγιασώτικους σκοπούς με το σαντούρι.

            Ο  Προέδρος  Παναγιώτης Σταυρακέλλης

                 και το Διοικητικό συμβούλιο εύχονται

                                ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 

Μοιράσου το άρθρο!