Ανακοινώσεις Φορέων

14/11/2016 - 17:51

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καταδικάζει την απαγόρευση της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καταδικάζει την απαράδεκτη απαγόρευση της λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (BARIS DERNEGI) από τις τούρκικες αρχές, μεταξύ εκατοντάδων άλλων κοινωνικών οργανώσεων.

Με το πρόσχημα της διερεύνησης σχέσεων με τρομοκρατικές ενέργειες, η τούρκικη κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Εχθρός για την τούρκικη κυβέρνηση, όπως και για κάθε κυβέρνηση που προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας της, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων παγκοσμίως,  είναι ο οργανωμένος λαός, το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα και οι πρωτοπόροι αγωνιστές αυτού, που παλεύουν ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τους ανταγωνισμούς τους.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου σκεπάζουν πυκνά την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που για χρόνια αιμορραγεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Σε μια περίοδο που, υπό την αιγίδα και την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ, ενθαρρύνονται οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, που  προωθείται νέο σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή στο λαό της Τουρκίας και στους συναγωνιστές μας μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας. Απαιτούμε την άρση της αναστολής λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα.

Μοιράσου το άρθρο!