Ανακοινώσεις Φορέων

22/09/2012 - 08:01

Ικανοποίηση Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών για αποφάσεις ΑΔΑ

Ικανοποίηση Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών για αποφάσεις ΑΔΑ

yle="text-align: justify; ">Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε το περιεχόμενο της με αριθμό πρωτοκόλλου 34192/4116, με ημερομηνία 10-09-2012, απόφασης της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αιγαίου Κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου, θεωρώντας ότι ως γονείς παιδιών και βρεφών του φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λέσβου κάναμε το καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας προασπίζοντας το εκ του νόμου δικαίωμα τους στη δημόσια εκπαίδευση, στυλοβάτη μίας ευνομούμενης πολιτείας. 

 
  Με τον τρόπο αυτό συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες  - δημότες, στο βαθμό που μας επιτρέπεται, εκφράζουμε τις απόψεις μας και διεκδικούμε με τη δράση μας την εφαρμογή της αρχής της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας.
 
  Είναι δε ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ότι η Γενική Γραμματέας δια της αποφάσεώς της, διαπίστωσε την αδικαιολόγητη αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, σε μια τόσο στενόχωρη οικονομική συγκυρία. Ενδεικτικά από το σώμα της απόφασης παρατίθεται η διαπίστωση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου :
«...επειδή η προσβαλλόμενες αποφάσεις δεν περιέχουν επαρκή και νόμιμη αιτιολογία σε συνδυασμό με ουσιαστική εκτίμηση των πραγματικών καταστάσεων...»
 
  Το επιχείρημα της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου, ότι με την ακύρωση των αποφάσεων του από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου πλήττονται ουσιαστικά οι οικονομικά ασθενέστεροι, αποτελεί μία παρανόηση που δυστυχώς εξυπηρετεί το γενικευμένο κλίμα των ημερών για διαίρεση του ελληνικού λαού, ώστε να απομακρύνεται από την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, και να περιορίζεται στη σύγκρουση μεταξύ των πολιτών κατά το κοινώς λεγόμενο "διαίρει και βασίλευε".
Η δημιουργία των κλιμάκων εισοδήματος δεν αποτέλεσε ποτέ το επιχείρημα των γονέων για την ακύρωση των εν λόγω αποφάσεων. Αντιθέτως η αδικαιολόγητη αύξηση των τροφείων αποτέλεσε το μόνο ουσιαστικό επιχείρημά μας, κάτι που έγινε δεκτό και με την απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Και αυτό διότι λαμβάνονταν υπόψη εισοδήματα που πλέον δεν υπάρχουν λόγω των γνωστών περικοπών και βάσει των οποίων κατά τεκμήριο θεωρούσε το Ν.Π.Δ.Δ ότι οι γονείς μπορούσαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Συνεπώς είναι ατόπημα να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν ήθελαν να στηρίξουν κάποιους ασθενέστερους οικονομικά από αυτούς. Επιπροσθέτως  ακόμη κι αν ίσχυε η απόφαση του Ν.Π. για αύξηση των τροφείων, κατά δήλωση της Προέδρου του ΝΠΔΔ σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε με την οικονομική αυτή επιβάρυνση θα λυνόταν τα ζητήματα που αφορούν τους Παιδικούς Σταθμούς, αφού τα χρόνια προβλήματά τους είναι τόσα και τέτοια, που χάνονται στο βάθος των προηγούμενων διοικήσεων. Και αυτό ακριβώς αποτελεί και το αίτημά μας:
Να μην επιβαρυνθούν οι γονείς λόγω της χρόνιας κακοδιοίκησης των Παιδικών Σταθμών.
 
  Επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε και εμείς, στο βαθμό που μπορούμε και μας επιτρέπεται, στην ομαλή, εκπαιδευτικά άρτια και ασφαλή λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέσβου, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας.
 
   Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους γονείς που συμπορεύθηκαν μαζί μας στον δίκαιο αγώνα μας, που έχει ξεκινήσει ήδη από τον μήνα Ιούνιο 2012 και εξακολουθούν να μας στηρίζουν με σθένος, θέρμη και διάθεση για προσφορά ως συνειδητοί, ενεργοί, δραστηριοποιημένοι πολίτες.   
 
 
Με εκτίμηση
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του υπό σύσταση συλλόγου
με την επωνυμία

Μοιράσου το άρθρο!