Ανακοινώσεις Φορέων

29/11/2011 - 00:02

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Λέσβου για την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε με το αρχικό μνημόνιο και περιελάμβανε τις πρώτες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (13ος και 14ος) και τις συντάξεις, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο του συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους και της αδυναμίας αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, επιτείνεται τώρα με απανωτά μέτρα όπως νέες μειώσεις εισοδημάτων, νέες μειώσεις συντάξεων αλλά ακόμα και με μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για την επόμενη τριετία (μέσω της «εργασιακής εφεδρείας», της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού).

Νέες, επίσης, απολύσεις προετοιμάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της -κατ’ επίφαση- αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόµενοι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Εκδίδονται καθημερινά αμφίβολης νοµιµότητας εγκύκλιοι, ενώ ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία αποτελούν το νέο τρόπο άσκησης της Διοίκησης.

Αφαιρούνται δικαιώµατα από τους εργαζόμενους µέσα από τον περιορισµό της λίστας των ΒΑΕ, ενώ για ακόµη µία φορά δεν αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δηµόσιο.

Καταργούνται τα γενικά και κλαδικά επιδόματα, ακόµη και το οικογενειακό, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι βασικές αποδοχές µας.

Περιορίζονται οι συντάξιµες αποδοχές.

Οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατηµένων εισοδημάτων µας.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του  νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 μαζί με τον Ιδιωτικό Τομέα στα πλαίσια της 24 ωρης Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

Μοιράσου το άρθρο!