Ανακοινώσεις Φορέων

25/01/2011 - 11:58

Κάλεσμα για αγώνα από τους συνταξιούχους ναυτικούς

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια με την διάλυση του Οίκου Ναύτη με την ένταξη του στον Οργανισμό Παροχής Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στον ανελέητο πόλεμο χωρίς χρονικό όριο των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων και των συνταξιουχων εντάσσονται ολα τα σχέδια νόμου της κυβερνησης,που προωθουν,επι καθημερινης βασης. Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες(ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ) σε οργάνωση συσπείρωση δυνάμεων, να αγωνιστούμε για δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια για όλους, να διεκδικήσουμε αιτήματα προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας,κανεις μα κανεις δεν ρωτησε πως ζουσαμε στις ερειπωμενες γαλερες,αν ειχαμε γιατρο την στιγμη που τον χρειαζομασταν(επαναφερουν το ιδιο καθεστως με την διαλυση του Οικου Ναυτου και λιστα φαρμακων),αν και ποτε βλεπαμε τις οικογενειες μας,μεσα σε αντιξοες συνθηκες απο ακραια καιρικα φαινομενα,με (ποσιμο) νερο απο τα σκουριασμενα τανκια,με τροφες πολλες φορες ακαταλληλες και γενικα να κοιμασε και να ζης στον χωρο που εργαζεσαι . ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ,ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ,ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ(οι κ.κ. κοβουν και ραβουν χωρις την επιβλεψη ,συγκαταθεση,εγκριση και υπογραφη του Δ.Σ του Ν.Α.Τ.)ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ οπωςΙΚΑ-ΕΤΑΜ ,ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ,ΟΠΩΣ,ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ Ν.Α.Τ. ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ <<ΣΥΝΑΦΙΑ>> ΤΟΥΣ(μεθοδευωντας οτι το ΝΑΤ ειναι και βρισκεται υπο καθεστως κρατικης επιχορηγησης) ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΜΕ. Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟ Ν.Α.Τ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ,ΑΛΛΑ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,βλεπε,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 01/06/2002. ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ «ΑΙΩΝΙΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ» ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ,ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ Η ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ …ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ..???? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ..?????? Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΠΛΠΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ…. ΛΕΓΕΤΑΙ,ΔΕ,ΠΩΣ Η «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Ν.Α.Τ.,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟ 2011 ΚΑΤΑ 200 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ,ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ 2010,Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑ 152 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΑΠ’ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ 2009. ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ «ΨΑΛΙΔΙΣΤΟΥΝ» ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ «ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,Στον ανελέητο πόλεμο και σε ολα τα σχέδια νόμου της κυβερνησης σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών

Μοιράσου το άρθρο!