Ανακοινώσεις Φορέων

26/08/2015 - 06:43

Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από το Σύλλογο Γυναικών Μυτιλήνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε πολύ έντονα και στο νησί μας το δράμα και τα βάσανα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ξεριζωμένων από τα σπίτια τους, που φεύγουν για να γλιτώσουν το μακελειό σε βάρος τους, φεύγουν για να γλιτώσουν από τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και προσπαθούν να περάσουν σε χώρες της ΕΕ φτάνοντας εδώ.

Όσοι τελικά το καταφέρνουν και δεν χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο, προσκρούουν στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τη διαχειριστική λογική όλων των συγκυβερνήσεων, στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν και των Κανονισμών του Δουβλίνου.

Σε πολλές περιοχές του νησιού μας πρόσφυγες παραμένουν κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες για κάποιες ώρες σε δρόμους και πλατείες, σε συνθήκες πολύ άσχημες και δυσμενείς, ιδίως για τα παιδιά και τις γυναίκες.

Η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) σχεδόν αδιαφόρησε και πιστή στο ευρωενωσιακό πλαίσιο προσπάθησε να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές ενέργειες, με επισκέψεις και συσκέψεις, μακριά και πέρα από τις ανάγκες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Καλούμε το λαό της Λέσβου και κάθε γυναίκα του νησιού, να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και να τους συνδράμουν όπως απλόχερα μέχρι τώρα κάνουν, να εκφράσουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τη στήριξή τους, απομονώνοντας τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των αναγκών των προσφύγων και τις ελάχιστες ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που προσπαθούν να αλλοιώσουν τα φιλάνθρωπα αισθήματα του λεσβιακού λαού.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 24/08/2015

Μοιράσου το άρθρο!