Ανακοινώσεις Φορέων

17/09/2014 - 07:11

Κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση - Μυτιλήνη 18 Σεπτεμβρίου

r />ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Μυτιλήνη 16/09/2014

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, το λεσβιακό λαό, τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, που θα γίνει την Πέμπτη 18/9 και ώρα 6:30 μ.μ.στην πλατεία Σαπφούς.

για το Δ. Σ.

ο Πρόεδρος                                            ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης                                Στρατής Παυλής


 





Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                   
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανακοίνωση
Η ΕΓ του ΝΤ  Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους συναδέλφους Δ.Υ., τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, με αποφάσεις των ΔΣ να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ την Πέμπτη 18/9 και ώρα 6:30 μμ στην Πλατεία Σαπφούς, ημέρα που πριν από ένα χρόνο δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας.
Πρόκειται για έγκλημα πολιτικό. Ο Παύλος Φύσσας, πρώην εργαζόμενος στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και αγωνιζόμενος από την πλευρά του μαχόμενου εργατικού κινήματος, μέσα από την ενασχόλησή του από την μουσική και την έμπρακτη αντιφασιστική πάλη αντιμαχόταν στον σκοταδισμό του φασισμού και της κυρίαρχης ιδεολογίας και γι’ αυτό αποτέλεσε στόχο των φασιστικών ταγμάτων. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, όπως δεν ξεχνάμε τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα και τους χιλιάδες ακόμη αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, του Πολυτεχνείου και του μεταπολιτευτικού κινήματος που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους λέμε: αυτοί που ευθύνονται για την ανεργία και τη φτώχεια, αυτοί που τσακίζουν τις ζωές και το μέλλον μας είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους γεννάνε και θρέφουν την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Προτάσσουμε τον μαχητικό ανατρεπτικό συντονισμό και την κοινή δράση του κινήματος για την αναχαίτιση του φασισμού, την αναχαίτιση -ανατροπή των πολιτικών που θρέφουν και αναπαράγουν τη φτώχια και την εξαθλίωση του λαού μας.

Μοιράσου το άρθρο!