Ανακοινώσεις Φορέων

03/10/2011 - 11:59

Κατάληψη σε Δημοτικό Γκαράζ στη Καλλονή από εργαζομένους ΟΤΑ Λέσβου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.ΤΑ. Ν. Λέσβου στα πλαίσια της συνέχισης των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) σήμερα,  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, προχώρησε μαζί με τους εργαζόμενους σε κατάληψη  του Δημοτικού Γκαράζ της Δ.Ε. Καλλονής και πραγματοποίησε γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Δ.Ε. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καλλονής.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση για τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης, την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις προσωπικού, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και την απάντηση που πρέπει να δώσουν σε αυτά οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα τοπικά προβλήματα, όπως η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής Λέσβου για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, όπου εκφράστηκε η πλήρη αντίθεση σε αυτή την προοπτική και διατυπώθηκε η άποψη ότι με την ενίσχυση των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί (δημιουργία δημοτικού γκαράζ στην Καλλονή, αντλίας καυσίμων, επιδιόρθωση αυτοκινήτων κ.τ.λ.) και την απαραίτητη ενίσχυση με ελάχιστο προσωπικό μπορεί η καθαριότητα του πρώην Δήμου Καλλονής να καλυφθεί από την δημοτική υπηρεσία. Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του υπό ψήφιση ΟΕΥ του Δήμου Λέσβου και οι προτάσεις των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2011 που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχει η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα το οποίο επιχειρεί να επιβάλει στη χώρα η κυβέρνηση, τη φτώχια και την ανεργία. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λέσβου θα συγκεντρωθούν στις 10.00 στην είσοδο του Δημαρχείου Μυτιλήνης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε στην  απεργία της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου, χωρίς δικαιολογία. Σήμερα μπορεί να χάσουμε ένα ημερομίσθιο, αν δεν αντιδράσουμε όμως αύριο μας περιμένουν μισθοί πείνας και ο δρόμος της απόλυσης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!