Ανακοινώσεις Φορέων

14/03/2012 - 12:50

Κινητοποίησεις εργαζομένων για το λουκέτο(;) στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

yle="text-align:justify;">Όλα δείχνουν ότι στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται να συμπεριληφθεί τελικά και πρόβλεψη για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΙΝΠ). Η κυβέρνηση έτσι ολοκληρώνει εν κρυπτώ αυτό που εν κρυπτώ είχε ξεκινήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, δηλαδή την οριστική εγκατάλειψη της νησιωτικής πολιτικής, συνεχίζει να περιφρονεί τα ψηφίσματα δεκάδων φορέων από όλο το Αιγαίο που αντέδρασαν στη σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ και συνεχίζει να αρνείται στον Σύλλογό μας ακόμη και την απλή ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις και τα επιχειρήματά του.
Η κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ φαντάζει σε κάποιους ασήμαντη λεπτομέρεια σε ένα νομοσχέδιο που καταργεί εκατοντάδες δομές και οργανισμούς του Δημοσίου με το πρόσχημα του εξορθολογισμού της διοίκησης. Εξ όνυχος όμως καταλαβαίνει κανείς τον λέοντα… Από την αδυναμία των κυβερνώντων να δώσουν τόσον καιρό έστω και μια απάντηση για τα μάτια του κόσμου, έστω και ένα επιχείρημα υπέρ της κατάργησής της ΓΓΑΙΝΠ, από την προχειρότητα με την οποία διαμοιράζουν τις αρμοδιότητές της δεξιά και αριστερά καταλαβαίνει κανείς πόσο «επιστημονικό» και «ορθολογικό» είναι το όλο εγχείρημά τους. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το ζητούμενο αυτού του νομοσχεδίου είναι απλά να δικαιολογηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις που σχεδιάζονται σε ολόκληρο το Δημόσιο, άμεσα και μεσοπρόθεσμα.
Η κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ είναι κι αυτή μία από τις πολλές περικοπές που πλήττουν τον λαό, σηματοδοτεί την οριστική εγκατάλειψη των νησιών μας στα συμφέροντα, την εγκατάλειψη της κρατικής μέριμνας για τις θαλάσσιες μεταφορές, για το νερό των άνυδρων νησιών, για το περιβάλλον, για την πολιτιστική ανάπτυξη, για την ασφάλεια και την πολιτική προστασία. Με την κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ δεν θα γλιτώσουν οι νησιώτες από ένα διοικητικό βάρος, αλλά αντίθετα θα γλιτώσει η κυβέρνηση από το «βάρος» της υποχρέωσης να χαράζει πολιτικές και να παρέχει φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στα νησιά.
Ήρθε η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, και κυρίως οι βουλευτές και παράγοντες των δύο κυβερνητικών κομμάτων που έχουν δηλώσει ότι αντιτίθενται στην κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ. Οφείλουν να δράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η κατάργηση και σε κάθε περίπτωση να την καταψηφίσουν στη Βουλή, ειδάλλως θα επωμιστούν το βάρος της απροκάλυπτης υποκρισίας και της διάστασης λόγων και έργων.
Εμείς, σαν υπάλληλοι που έχουμε αποδείξει την αφοσίωσή μας στην αποστολή την οποία αναλάβαμε με τον διορισμό μας θα αντισταθούμε αυτές τις κρίσιμες ώρες με κάθε μέσο στην κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ και θα καλέσουμε τους νησιώτες να παλέψουμε μαζί για να πάρουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει και που σήμερα μας το αρνούνται, την ολοκληρωμένη κρατική μέριμνα για τα νησιά μας, την προστασία των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των κατοίκων τους.
Φυσικά δεν είμαστε τυφλοί, βλέπουμε ότι η όποια εργασιακή «εξασφάλιση» μας προσφέρεται με αυτό το νομοσχέδιο είναι ασαφής, αβέβαιη και προσωρινή, και επιφυλάσσει μετεκλογικά τον κίνδυνο της απόλυσης. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ενωμένοι σαν Σύλλογος και να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση του δικαιώματός μας σε μια θέση εργασίας, και από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα να παλέψουμε για να αποτραπούν όλες οι απολύσεις.
Ξεκινάμε λοιπόν πολύμορφο και ανυποχώρητο αγώνα εναντίον της κατάργησης της ΓΓΑΙΝΠ, και εναντίον των σχεδιαζόμενων απολύσεων στο Δημόσιο.
Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΓΑΙΝΠ τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στις 6.30 μ.μ.
Στην εκδήλωση αυτή καλούμε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το ΠΕΚ, τους Συλλόγους και Σωματεία εργαζομένων της Λέσβου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις οργανώσεις και τους πολίτες που μας συμπαρίστανται όλον αυτόν τον καιρό. Σκοπός μας είναι αφενός να διατρανωθεί η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην κατάργηση της ΓΓΑΙΝΠ, αφετέρου να συζητηθεί η οργάνωση του κοινού μετώπου των εργαζόμενων εναντίον του νομοσχεδίου για το Δημόσιο, εναντίον των απολύσεων, της φτώχειας και της ανεργίας που απειλούν όλους μας.
Σας καλούμε για να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μην εγκαταλειφθούν τα νησιά μας, τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά.
Σας καλούμε να κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν, και ένας για όλους», που είναι το μοναδικό χαρτί που έχουμε να παίξουμε σαν εργαζόμενοι και σαν κοινωνία.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΕΝΙΤΗ

                                   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
  2. Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
  3. Βουλευτές Νομών Αιγαίου
  4. ΜΜΕ Νήσων Αιγαίου
  5. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λέσβου
  6. ΔΣ Συλλόγων και σωματείων στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα ν. Λέσβου
  7. Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο
  8. Μέλη Συλλόγου

 

Μοιράσου το άρθρο!