Ανακοινώσεις Φορέων

10/05/2016 - 07:33

Κωφεύουν στα αιτήματα του Συλλόγου Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου

yle="text-align: justify;">     Τα παρακάτω κείμενα, ήτοι η αίτηση συνυπογραφής  και η αναφορά προς τα υπουργεία αποστάλθηκαν στους παρακάτω αποδέκτες  προκειμένου να συνυπογράψουν για την ενδυνάμωση του αιτήματος μας.  Αν και έχουν παρέλθει πάνω από 40 ημέρες από την αποστολή των εγγράφων δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση , το αίτημά μας έχει παραληφθεί από τα αρμόδια υπουργεία χωρίς καμιά συνυπογραφή.

 

                                                                                                                                                                                                           

το  Δ.Σ. του Συλλόγου των Μεριδιούχων της

Συνεταιριστικής  Τράπεζας Λέσβου Λήμνου


 

                                                                                                                 ΜΥΤΙΛΗΝΗ 21/03/2016

 

Προς: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,  Δήμο Λέσβου , Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών      

           Λέσβου.

Θέμα: Αναφορά σε Υπουργεία .

 

         Είμαστε ο σύλλογος με την επωνυμία «Σύλλογος Μεριδιούχων Συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου Λήμνου» .  Ο σύλλογος συστήθηκε την 04/02/2013.

        Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού μας σκοπός μας είναι:  [Η διαφύλαξη, εξασφάλιση και προστασία των συμφερόντων των μελών του Συλλόγου, κατόχων μεριδίων του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου ΣΥΝ.ΠΕ», η οποία εφ εξής θα καλείται «Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου», και της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε με την υπ αριθμ. 34/18-03-2012 Συνεδρίαση - Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος , η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Β Αριθμός Φύλλου 790/19-03-2012.]

       Θέσεις του συλλόγου μας που αποφασίστηκαν στην από 10/02/13 συνέλευση είναι:[Να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο επιμερισμού των τυχόν ζημιών που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης σε εμάς τους μετόχους,  γιατί το ενδεχόμενο να επωμιστούμε τη ζημιά οι μέτοχοι και να κληθούμε να πληρώσουμε ποσοστό διπλάσιο της αξίας των μετοχών μας είναι μεγάλο. Επιπλέον η διεκδίκηση και η επιστροφή έστω και μέρος της αξίας των μεριδίων, δηλαδή των κεφαλαίων που είχαμε επενδύσει στην Τράπεζα. Παρακολούθηση  συστηματικά όλης της διαδικασίας της εκκαθάρισης και θα διεκδίκησης  κεφαλαίων  και αποζημιώσεων  από την κακή λειτουργία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου.]

    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε το συντονισμό, την κοινή δράση  και  την ένταξη σας στο σύλλογο μας για την ευόδωση των ενεργειών μας.

   Αξιότιμοι μέτοχοι της Συνεταιριστικής  Τράπεζας  Λέσβου Λήμνου.

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί  αναφορά  προς τα Αρμόδια Υπουργεία  , θα κοινοποιηθεί επίσης στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης καθώς και στην  Βουλή των Ελλήνων ως  επερώτηση από τον  Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Λέσβου Γιώργο Πάλλη .

Παρακαλούμε για την σύμφωνη γνώμη σας προκειμένου να ισχυροποιηθούν τα κοινά αιτήματά μας και να τύχουν αποδοχής .

Θα θέλαμε λοιπόν να συνυπογράψετε το παραπάνω κείμενο  το συντομότερο δυνατόν.

                                                                                              Ευχαριστούμε

το  Δ.Σ. του Συλλόγου των Μεριδιούχων της

Συνεταιριστικής  Τράπεζας Λέσβου Λήμνου


 

            Μυτιλήνη 21/03/2016

AΝΑΦΟΡΑ

         Ο Σύλλογος Μεριδιούχων ο οποίος  ιδρύθηκε το 2013  εκπροσωπώντας πάνω από 6.000 μετόχους, μετά και την τελευταία δημοσιοποίηση της πρότασης του Εισαγγελέα για την παραπομπή των εμπλεκόμενων στο μεγάλο  σκάνδαλο   « Μπεμπεδέλλη», το οποίο μαζί με τις υπόλοιπες άστοχες ενέργειες των Διοικητικών Συμβουλίων της περιόδου 2004-2005 καθώς και η μη ουσιαστική παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος, οδήγησαν  στο κλείσιμο της Τράπεζας και στη διαδικασία εκκαθάρισής της.

          Ζητάμε  από τα αρμόδια υπουργεία  :

  • Την νομοθετική ρύθμιση της απαλλαγής των μεριδιούχων από την  υποχρέωση καταβολής του διπλάσιου της αξίας των μεριδίων των μετοχών για την κάλυψη των ζημιών που θα προκύψουν μετά το τέλος της εκκαθάρισης και τα οποία θα πρέπει να αποδοθούν στο Τ.Χ.Σ.  για την εξόφληση δανείου που είχε ληφθεί προκειμένου να αποζημιωθούν οι καταθέτες στην έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης.
  • Την αποζημίωση όλων των μεριδίων των μεριδιούχων.
  • Την επίσπευση τις δικαστικής διαλεύκανσης κάθε υπόθεσης.

 Για Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου.   

 

                                                                                                                     Ευχαριστούμε

το  Δ.Σ. του Συλλόγου των Μεριδιούχων της

Συνεταιριστικής  Τράπεζας Λέσβου Λήμνου

        

 

Μοιράσου το άρθρο!