Ανακοινώσεις Φορέων

29/01/2012 - 12:42

Κοπή πίτας από την Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας

yle="text-align:justify;">Η Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής ευχήθηκε στα μέλη, στους φίλους και στις οικογένειες τους Καλή Χρονιά και έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στον όμορφο πολυχώρο του Αρχοντικού Gallery την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012.

Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Φώτης Τσομπάνογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Νανούρης και Μιλτ. Καναβός, ο Παν. Μαΐστρος, περιφερειακός σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας, η Μαρία  Αναγνωστοπούλου, συγγραφέας και λαογράφος του νησιού μας και Πρόεδροι Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων.

Η εκδήλωση άρχισε με το έθιμο της υποδοχής του καινούριου χρόνου «το πουδαρκό» όπως γινότανε στο Μεσότοπο της Λέσβου τα παλιά χρόνια, όπου ο Φώτης Βασίλογλου  μας ευχήθηκε στη ντοπιολαλιά μας να είμαστε καλότυχοι και να έχουμε κάθε καλό τη φετινή χρονιά.

Το μουσικό σχήμα των Μεσοτοπιτών μας συνόδεψε μελωδικά με ρεμπέτικα, έντεχνα, παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα. Στο τραγούδι ήταν ο Χαράλαμπος Μοσχόβης και ο Χρήστος Καραστεφανής. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά,  και το κλίμα ιδιαίτερα θετικό και κεφάτο. Το γλέντι άναψε γρήγορα και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα με τη δυναμική χορευτική παρουσία όλων των παρευρισκόμενων και της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας.

Μοιράσου το άρθρο!