Ανακοινώσεις Φορέων

23/02/2012 - 13:20

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Καταναλωτών Λέσβου (ΕΝ.ΚΑ.Λ)

Μέσα σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου (ΕΝ.ΚΑ.Λ). Κατά τον απολογισμό της η απερχόμενη διοίκηση αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από τα καταναλωτικά θέματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης που βιώνει σήμερα το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό πρόγραμμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που υλοποιεί η ΕΝΚΑΛ και έχει προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε δεκάδες συμπολίτες μας στην Λέσβο.

Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές ,συγκροτήθηκε σε σώμα την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Σπανουδάκης Ηλίας

Αντιπρόεδρος: Παπαπορφυρίου  Γιώργος

Γεν. Γραμματέας: Καλλοντζής Γιάννης

Ταμίας: Ταμτάμη Μαρία

Επι Νομικών Θεμάτων: Πέτσικος Χάρης

Μέλη: Λενέτης Παναγιώτης , Παπαδέλλης Παναγιώτης .

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία (ΠΟΜΕΚ):

Καλλοντζής Γιάννης

Σπανουδακης Ηλίας

Αναπληρώτρια : Μαυρομάτη Ελένη.

Εξελικτική Επιτροπή:

Σουλακελης Αντώνιος

Κασδαγλη Νελη

Η Γενικής Συνέλευση μέσα από γόνιμο διάλογο ανέδειξε ως φλέγοντα θέματα για τον καταναλωτή της Λέσβου  μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα.

Κατάργηση μειωμένου Φ.Π.Α.: Είναι  ένα από τα ζητήματα που πλήττουν τους προϋπολογισμούς των νησιωτών καταναλωτών και καταργούν στην πράξη την συνταγματικώς κατοχυρωμένη νησιωτικότητα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Οι νησιώτες καταναλωτές θα επιβαρυνθούν σημαντικά, μετά το υψηλό κόστος μεταφορικών που πληρώνουμε ήδη και λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ θα συμπαρασύρει τις τιμές σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, κάνοντας αδύνατη την επιβίωση στα νησιά.

Μεταφορές: Προγραμματίζονται δράσεις για το θέμα των ακτοπλοϊκών μεταφορών και το χάλι που επικρατεί σήμερα όπου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν την δεκαετία του '90.

Ακρίβεια: Σε μια περίοδο βίαιων περικοπών και συμπίεσης των εισοδημάτων των καταναλωτών οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων καλπάζουν λόγω και της ολιγοπωλιακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στην ελληνική οικονομία. Ακόμα την συνέλευση απασχόλησε το ζήτημα της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών γύρω από την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων ως μέτρο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, σε επίπεδο Ομοσπονδίας, ενώ θα συνεχιστεί η συμμετοχή της ΕΝ.ΚΑ.Λ στο πρόγραμμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Μοιράσου το άρθρο!