Ανακοινώσεις Φορέων

26/01/2012 - 16:29

Ο Αγώνας της Λήμνου συνεχίζεται

yle="text-align:justify;">Την Τρίτη, 24/01/2012, ολοκληρώθηκε στην Αθήνα ο κύκλος των διαβουλεύσεων της αντιπροσωπείας Λήμνου, με τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα του νησιού μας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με το Γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΚΕ κ. Σπύρο Χαλβατζή, στην οποία ήταν παρών και ο βουλευτής Λέσβου (ΚΚΕ) κ. Σταύρος Σκοπελίτης. Και από τα τρία κόμματα δόθηκαν διαβεβαιώσεις στήριξης των δίκαιων αιτημάτων της Λήμνου, αλλά και του Αγώνα των Λημνιών.

Την Τετάρτη, 25/01/2012, στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, διακομματική (τρικομματική) συνάντηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), όπου εξετάστηκαν τα γενικότερα προβλήματα της ακτοπλοΐας με μοναδικό ειδικότερο θέμα, αυτό της Λήμνου, το οποίο πλέον αξιολογείται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας.

       Στην σύσκεψη ήταν παρόντες, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Άδωνης Γεωργιάδης, η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας του Π.Α.ΣΟ.Κ. κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υψηλόβαθμα στελέχη φορέων της ναυτιλίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων κ. Αντώνης Καραγιάννης, συμμετείχαν στην συνάντηση. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΕΚΑ, Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Λήμνου και ειδικότερα για τα αιτήματα των Λημνιών.

Τα κόμματα τοποθετήθηκαν θετικά στην πρόταση για νομοθετική πρωτοβουλία, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Νίκο Σηφουνάκη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τροποποιηθεί η σύμβαση, προκειμένου να εξυπηρετείται το νησί μας με αξιοπρεπή και όχι 4ης κατηγορίας πλοία και δεσμεύθηκαν για τη προώθηση και στήριξη της.

Σήμερα και στη συνέχεια της πρωινής κινητοποίησης στο λιμάνι της Μύρινας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής, όπου ο Δήμαρχος Λήμνου, ενημέρωσε για τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα το τριήμερο στην Αθήνα και λήφθηκαν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις κλιμάκωσης του Αγώνα της Λήμνου. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος,  Γιάννης Σιάχος, το μέλος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου κ. Ιάκωβος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος των αυτοκινητιστών Λήμνου, κ. Νικόλαος Ζαϊμης.

Ειδικότερα αποφασίστηκε ότι οι κινητοποιήσεις της Λήμνου συνεχίζονται. Η πίεση που ασκείται από τους αγώνες μας δημιουργεί θετικές προοπτικές για το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε «Είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι Δήμαρχος ενός τόπου που ξέρει να αγωνίζεται. Ήδη άρχισαν να φαίνονται οι πρώτοι καρποί των προσπαθειών μας. Στην διακομματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τη νομοθετική τροπολογία, ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση που «καταδίκαζε» το νησί μας να εξυπηρετείται από πλοία 4ης κατηγορίας, ενώ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, έχει ήδη ζητήσει από τη Ν.Ε.Λ. να αντικαταστήσει το “Aqua Maria”. Η εταιρεία θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο αγώνας της Λήμνου δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.»

 

                                      Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!