Ανακοινώσεις Φορέων

16/03/2012 - 13:56

Ο Δήμαρχος Λέσβου στη διημερίδα για το "Γεωπάρκο"

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Τσακίρη, παρέστη σήμερα το πρωί, στη διημερίδα με θέμα: «ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ: Ανάδειξη και αξιοποίηση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς & τοπική ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου, υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λέσβου, τόνισε ότι ως κατά νόμον υπεύθυνος του προγράμματος επέκτασης του Γεωπάρκου σε όλο το νησί, σε ένα ενιαίο πάρκο με την ονομασία «Γεωπάρκο Λέσβου», η πρόταση της οποίας ήδη εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UNESCO, πρόσφατα και αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη, θα ενισχυθεί με εκπροσώπους και άλλων φορέων για την καθολικότερη εκπροσώπηση του νησιού.

Ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη τον καθηγητή κ. Νίκο Ζούρο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τις υπεύθυνες του   Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του τ. Δήμου Ευεργέτουλα και τους λοιπούς συνδιοργανωτές. Τέλος, ανέλαβε την υποχρέωση να οργανωθούν παρουσιάσεις του εν λόγω προγράμματος τόσο στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής, ως κέντρο του νησιού, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, λόγω των εξαιρετικών και πολύπλευρων οφελιών για την επιστήμη, την κοινωνία, την οικονομία του τόπου μας και τη διεθνή προβολή της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!