Ανακοινώσεις Φορέων

14/02/2012 - 14:07

O Φορέας Τουρισμού Μολύβου στην τουριστική έκθεση Κωνσταντινούπολης «ΕΜΙΤΤ 2012»

yle="text-align:justify;">     Επέστρεψε χτες από την τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης «ΕΜΙΤΤ 2012» ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά ο Μόλυβος με δικό του περίπτερο.

     Το ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε ο Φορέας, η μεγάλη μαζικότητα που είχε σε όλες της ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, η άψογη λειτουργία του με ομάδες δουλειάς του Φορέα καθημερινά και η μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε από δημοσιογράφους, τηλεοπτικά κανάλια και επισήμους, λειτούργησε σαν μοχλός ανάπτυξης για όλο το νησί προβάλλοντας τη Λέσβο σαν τουριστικό προορισμό και τον Μόλυβο με την ευρύτερη περιοχή του, σαν ένα κομμάτι αυτού του προορισμού.

     Μια από της πιο σημαντικές παρουσίες στο περίπτερο ήταν η επίσκεψη του τηλεοπτικού καναλιού CNN Τουρκίας όπου τράβηξε πλάνα από το περίπτερο, πήρε συνεντεύξεις και όλα αυτά τα μετέδωσε στο κανάλι το βράδυ της ίδιας ημέρας.

     Στο 32 σελίδων περιεκτικό έντυπο που διακίνησε ο Φορέας στην έκθεση, το οποίο ήταν δίγλωσσο στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα, αναφερόταν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Λέσβος σαν τουριστικός προορισμός όπως, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το απολιθωμένο δάσος, οι ιαματικές πηγές, η περιοχή της Καλλονής για τους υδροβιότοπους, η γαστρονομία και η διασκέδαση, οι περιπατητικές διαδρομές του νησιού, οι ευρύτεροι προορισμοί του νησιού με ό,τι συγκριτικό πλεονέκτημα διαθέτει η κάθε περιοχή (μουσεία, εκκλησίες, μοναστήρια, γραφικότητα, παραλίες κ.λπ.), και ο Μόλυβος με την ευρύτερη περιοχή για την γραφικότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

      Στο περίπτερο διακινήθηκε κι ένα μικρό ερωτηματολόγιο με το οποίο καθημερινά κληρώνονταν δύο τετραήμερα ταξίδια προσφορά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής του Μολύβου και της Πέτρας. Συγχρόνως προσφέρονταν τοπικά γλυκά, ούζο και τυριά που τα είχαν προσφέρει επιχειρήσεις από όλο το νησί.

     Παράλλλα, τη συμμετοχή του Φορέα στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης ακολούθησαν γύρω στα 30 άτομα μέλη και φίλοι του φορέα σαν εκδρομείς, που βοήθησαν σημαντικά, συμμετέχοντας όλοι εναλλάξ καθημερινά στη λειτουργία του περιπτέρου.

     Αυτό που επιτεύχθηκε, εκτός από την τεράστια σε σημασία προβολή του νησιού και του Μολύβου σε πάνω από 90 εκατομμύρια μελλοντικούς επισκέπτες και την εμπειρία που αποκτήσαμε σε μια τόσο σπουδαία στον τουριστικό τομέα έκθεση, ήταν η ένωση μέσω του Φορέα, όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε μία ενωμένη και οργανωμένη ομάδα, με σαφή προσανατολισμό και στρατηγικό σχεδιασμό: να προωθηθεί η καλύτερη εικόνα της Λέσβου σαν τουριστικός προορισμός σε μία αγορά που τώρα ανθίζει και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

    Το Δ. Συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του Φορέα που συμμετείχαν και βοήθησαν στη δυναμική παρουσία του περιπτέρου, τις ποτοποιίες Σαμαρά, Κουρουμιχάλη, Βαρβαγιάννη, Σπέντζας, τα τυροκομεία Θυμέλη και Μυστακέλλη, καθώς και το ζαχαροπλαστείο Τσαλίκης Πέτρας για τα προϊόντα που διέθεσαν. Τα ξενοδοχεία Ακτή, Δελφίνια, Sunrise, Πανόραμα, Μόλυβος 1-2, Seahorse και oι ενοικιαζόμενες κατοικίες Μoon Garden για τις δωρεάν διαμονές που προσέφεραν. Το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών για την οικονομική χορηγία στην παραγωγή του ερωτηματολογίου. Το Επιμελητήριο Λέβου και την Επικοινωνία Α.Ε για παροχή βοήθειας στην μεταφορά του υλικού του φορέα. 

Μοιράσου το άρθρο!