Ανακοινώσεις Φορέων

28/11/2011 - 14:31

Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Λέσβου συμμετέχουν στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν.Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, που έχουν προκηρύξει από κοινού η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

            Οι «µνηµονιακές» πολιτικές δυνάµεις της χώρας, σε µια απεγνωσµένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήµα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειµένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.

            Οι εργαζόµενοι δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στην  Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά ακόµη και στη Γαλλία, δείχνουν ότι το πρόβληµα του χρέους αξιοποιείται από τους οικονοµικά ισχυρούς, ως πρόσχηµα για την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωµάτων των εργαζοµένων και των λαών.

            Ο κρατικός Προϋπολογισµός, που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση η µνηµονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει και εντείνει τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζοµένων και των λαϊκών στρωµάτων της Κοινωνίας. Υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές επιλογές. Καταργείται η µονιµότητα, απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόµενοι από το Δηµόσιο, µέσω της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιµότητας. Απολύσεις προετοιµάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της δήθεν “αναδιάρθρωσης”  των Υπηρεσιών.

            Με το νέο µισθολόγιο - φτωχολόγιο κατακρεουργούνται, για µια ακόµη φορά, τα εισοδήµατά µας. Οι µειώσεις κυµαίνονται από 7% έως 55%.  Περιορίζονται οι συντάξιµες αποδοχές. Επιπλέον, η µείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατηµένων εισοδηµάτων µας.

Δεν έχουµε, δεν µπορούµε να πληρώσουµε!!!

            Τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική µας και των παιδιών µας δεν µπορούν να γίνονται θυσία στα συµφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.             Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,             Όλοι πρέπει να εργαστούμε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο, για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011. Δεν πρέπει να δουλέψει καμία δημοτική υπηρεσία αυτή την μέρα.

 Όλοι στον δρόμο του αγώνα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ         

Μοιράσου το άρθρο!