Ανακοινώσεις Φορέων

23/09/2019 - 21:55

Οι νέοι Δήμοι της Λέσβου & η διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ανακοίνωση από την Κιβωτό Μυτιλήνης

Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας της αδιαφορίας ή/και της ανικανότητας των αρμοδίων, ο Δήμος Λέσβου δεν ξεκίνησε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων για το 2019, με αποτέλεσμα οι νέοι Δήμοι Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου να πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή όλες τις διαδικασίες για προγράμματα περίθαλψης, στειρώσεων κτλ.

Από 1ης Ιανουαρίου 2019, το κόστος περίθαλψης των αδέσποτων ζώων στη Λέσβο το επωμίζονται τα φιλοζωικά σωματεία και πολίτες, και ήδη έχει φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η μόνη συνεισφορά του Δήμου όλο αυτό το διάστημα ήταν η μεταφορά χτυπημένων, τραυματισμένων κτλ. αδέσποτων ζώων από τους υπαλλήλους του Δημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων προς τα κτηνιατρεία τα οποία συνεργαζόμαστε στη Μυτιλήνη.

Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δήμου Μυτιλήνης, κο Κωνσταντίνο Κουνέλλη, λόγω της νέας αυτοδιοικητικής διαίρεσης του νησιού μας, οι υπάλληλοι του Κέντρου Περίθαλψης μπορούν να μεταφέρουν ΜΟΝΟ περιστατικά εντός των ορίων του Δήμου Μυτιλήνης.

Συνεπώς, ενημερώνουμε τους φιλόζωους πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Πολιχνίτου, Αγίας Παρασκευής, Μανταμάδου, Μολύβου, Πέτρας Καλλονής και Ερεσσού-Αντίσσης ότι για περιστατικά αδέσποτων ζώων πρέπει να απευθύνονται στον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Επίσης, η ΚΙΒΩΤΟΣ θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε περιστατικά από αυτές τις περιοχές μόνο εφόσον οι ίδιοι οι πολίτες μεταφέρουν τα ζώα στη Μυτιλήνη.

Μοιράσου το άρθρο!