Ανακοινώσεις Φορέων

12/01/2012 - 13:54

....όλος ο καλός κόσμος στη σύσκεψη για το προγραμματισμό εκδηλώσεων 100 χρόνων από την Απελεύθερωση της Λέσβου

yle="text-align:justify;">Πραγματοποιήθηκε χθες 11/1 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, η σύσκεψη μεταξύ των φορέων για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της νήσου της Λέσβου. Στη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Μανώλας, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Γιάννης Βατός, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου κ. Χρήστος Κορδώνης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου - Λήμνου κ. Θράσος Καλογρίδης, φορείς της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων συλλόγων της Λέσβου.

Στη διάρκειά της ακούστηκαν προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τον καταρτισμό του περιεχομένου και του ύφους των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Απελευθέρωσης της Λέσβου και αποφασίστηκε η σύσταση μία επιτροπής η οποία σε συνεννόηση με το Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια, θα προωθήσει το τελικό τους προγραμματισμό. Στη σύσκεψη κατατέθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις σε ότι αφορά τόσο το περιεχόμενο, όσο και τη χρονική διάρκεια των εκδηλώσεων, ενώ σε πρώτη φάση οι συμμετέχοντες κατέληξαν στην πραγματοποίηση ενός επιστημονικού συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς από τους οποίους θα ζητηθεί να καταθέσουν κι άλλες προτάσεις.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε:

«Υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου, πραγματοποιήσαμε μία πρώτη συνάντηση με φορείς και συλλόγους για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματική και αποδείχθηκε εποικοδομητική και πλέον σε συνεννόηση με το Δήμο Λέσβου, θα συστήσουμε μία επιτροπή που θα επιφορτιστεί με τον τελικό προγραμματισμό.

Το 2012 είναι ένα έτος ξεχωριστό και ιδιαίτερης σημασίας για τους Λέσβιους αλλά και για το Βόρειο Αιγαίο. Θέλουμε να αποδώσουμε χωρίς αστοχίες τη λαμπρότητα που απαιτείται στις εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λέσβου, μέσω ενός πνεύματος συνεργασίας όλων μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.».

Μοιράσου το άρθρο!