Ανακοινώσεις Φορέων

26/02/2016 - 06:27

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καταγγέλλει την χθεσινή απειλητική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών.

Η Κυβέρνηση διατηρώντας το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των συκοφαντιών και της λασπολογίας της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ενάντια στον φτωχό λαό που αγωνίζεται για την επιβίωση του.

Η ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων της φτωχής αγροτιάς, είναι οδηγία καταστολής των κυβερνήσεων και των πολιτικών του κεφαλαίου που υπηρετούν. Την ίδια στιγμή που κάνουν τις πλάτες στους εφοπλιστές και στους βιομήχανους, με το αφορολόγητο πετρέλαιο, με το φτηνό ρεύμα, με τις διαγραφές χρεών, θεωρούν «έγκλημα» τους αγώνες των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα τους, ενάντια στην εξωφρενική τους φορολόγηση, ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τις λαϊκές οικογένειες, να υψώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Μοιράσου το άρθρο!