Ανακοινώσεις Φορέων

28/10/2011 - 17:37

ΠΑΜΕ Λέσβου:Μήνυμα για την 71η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

yle="text-align:justify;">Οι λαμπρές σελίδες που έγραψαν λαοί στο μεγάλο αντιφασιστικό έπος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, στη πατρίδα μας, στη Σοβιετική Ένωση και σε όλο τον κόσμο θα εμπνέει για πάντα όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία δίκαιη χωρίς την καπιταλιστική εκμετάλλευση. 

Το έπος της Εθνικής αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ο αγώνας εκατομμυρίων εργατών, αγροτών, νεολαίας, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και εμπνέει την Εργατική τάξη και τους λαούς που σήμερα αγωνίζονται ενάντια στην Ε.Ε, το κεφάλαιο, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, και τις πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Καμιά βρώμικη πένα δεν μπορεί να διαστρεβλώσει και να σβήσει αυτό το έπος. Είναι οι ίδιες πένες και δυνάμεις που εκείνη την περίοδο καλλιεργούσαν τον συμβιβασμό και την υποταγή στις δυνάμεις του άξονα, που συνεργάσθηκαν μαζί του. 

Το ΠΑΜΕ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στις  δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο εργατόκοσμος και στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίσθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε, καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να δώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε κεφαλαίου, και την ανατροπή που συντρίβουν την ζωή του.

Μια είναι η απάντηση απέναντι στην μεγαλύτερη επίθεση που δέχεται ο λαός. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Οι δημιουργοί του πλούτου, η Ε.Τ και τα λαϊκά στρώματα με το δυνάμωμα της συμμαχία τους  να ανατρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και στην σημαία τους να γράψουν την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

 

Η Τοπικη Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ

 

Μοιράσου το άρθρο!