Ανακοινώσεις Φορέων

09/02/2011 - 14:53

Παράδοση καταδυτικού εξοπλισμού

09/02/2011 ώρα 14:50

Καταδυτικό εξοπλισμό στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης παρέδωσε σήμερα η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο κεντρικός Λιμενάρχης, Μανόλης Βόμβας και σύμφωνα με όσα σημείωσε η κ. Τσουρή ο εξοπλισμός θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων διάσωσης και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Στη σύντομη ομιλία της η υφυπουργός, τόνισε ότι η δράση των υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος μας κάνει υπερήφανους, καθώς επί όλο το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο, βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη, ξεπερνώντας τα όρια προσφοράς και αυτοθυσίας.

Η κ. Τσουρή επικαλούμενη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, αλλά και στις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υποστήριξε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και, στο πλαίσιο αυτό, παραδίδουμε σήμερα τον εξοπλισμό σε ικανά και άξια χέρια, που συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης, αφού ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό για την πολύτιμη προσφορά της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε ότι αποδεικνύεται εμπράκτως και ποικιλοτρόπως το ενδιαφέρον της και ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα, με πολύτιμο για τους συνανθρώπους μας εξοπλισμό. Να είστε βεβαία, συνέχισε ο κ. Βόμβας, ότι τα άξια και ικανά στελέχη μας, θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και θα συνδράμουν με τον καλύτερο τρόπο στην επίτευξη της προσπάθειάς μας, για να βοηθάμε  πάντα στους πολίτες.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η κ. Τσουρή στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρέδωσε σε τεχνικό υπάλληλο της ΕΡΤ Α.Ε, τηλεοπτικό αναμεταδότη για την κάλυψη των αναγκών δύο απομονωμένων χωριών της Δυτικής Λέσβου, των Χιδήρων και της Φτερούντας.

Τόνισε δε ότι, στο πλαίσιο της ευρείας ενημέρωσης, από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, παραδίδεται σήμερα στην ΕΡΤ ο αναμεταδότης για τις ανάγκες των κατοίκων δύο απομονωμένων χωριών της Δυτικής Λέσβου. Ο αναμεταδότης θα εκπέμπει το πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 και αυτή η προσπάθειά εντάσσεται στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων των νησιών του Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα. Ο τεχνικός της ΕΡΤ, Λευτέρης Ατσικμπάσης ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την προσφορά της υποστηρίζοντας ότι πάντα είστε δίπλα μας και μας βοηθάτε.

 

Μοιράσου το άρθρο!