Ανακοινώσεις Φορέων

23/12/2015 - 06:51

Παράταση 30 ημερών ζητάει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου τις Ιαματικές πηγές της Εφταλούς

Αίτημα επιμήκυνσης

του χρόνου υποβολής προσφορών

 για την

«Εκμίσθωση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Ευθαλούς  Μηθύμνης του Δήμου Λέσβου».

 

 

Αξιότιμε Πρόεδρε και μέλη του Δ. Σ. της  ΑΔΕΛ ΑΕ.

 

Οι Ιαματικές πηγές της Εφταλούς αποτελούν συστατικό στοιχείο της ιστορίας του τόπου μας και σημείο αναφοράς για την τουριστική προβολή, την ανάπτυξη και την οικονομία της περιοχής μας αλλά και όλου του νησιού.

Επιπροσθέτως αποτελούν πηγή εσόδων του δήμου Λέσβου, που υπό συνθήκες μιας καλής επενδυτικής αξιοποίησης θα μπορούσαν να εισφέρουν στα ταμεία του δήμου υπερπολλαπλάσια έσοδα. 

Το ενδιαφέρον του  Φορέα Τουρισμού, των ξενοδόχων της περιοχής, όλων των επαγγελματιών του τουρισμού, των δημοτών αλλά και νέων επενδυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις  ιαματικές πηγές της Εφταλούς είναι πάντοτε επιθυμητό και ζητούμενο.

Πολλοί από τους μετόχους των φορέων και επαγγελματιών της περιοχής, μας ενημέρωσαν ότι ενώ περίμεναν, όπως γίνεται συνήθως, έναν εύλογο χρόνο προειδοποίησης σχετικά με το επικείμενη προκήρυξη των θερμών πηγών Εφταλούς, όπως συνέβαινε σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, (όπως έγινε στον αντίστοιχο διαγωνισμό για εύρεση αναδόχου στις θερμές πηγές κόλπου Γέρας, όπου και ενημερώθηκαν τα ΜΜΕ δύο μήνες πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού) ώστε να ετοίμαζαν τους φακέλους υποψηφίου αναδόχου του έργου έγκαιρα και με πληρότητα, πληροφορήθηκαν το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που θέτει η πρόσφατη δημοσίευσή σας με έκπληξη.

 

επειδή:

·         η σχετική  προκήρυξη της ΑΔΕΛ δεν ετέθη, ούτε καν, ενημερωτικά στο τοπικό συμβούλιο Μήθυμνας, ώστε, με την σειρά του να ενημερώσει την τοπική κοινωνία και πιθανούς υποψηφίους αναδόχους στην περιοχή

·         επειδή τα οικονομικά του δήμου μας έχουν ανάγκη από επιπρόσθετα έσοδα και σοβαρά επενδυτικά σχέδια

·         Επειδή στο διάστημα των 15 ημερών, από την ημέρα της δημοσίευσης και εν μέσω Χριστουγέννων, δεν είναι δυνατόν, ούτε έχει συμβεί ποτέ, να μπορεί να συνταχθεί ένας επαρκής και τεκμηριωμένος φάκελος υποψηφιότητας αναδόχου.

·         Επειδή ο χρόνος που ο δήμος παραδίδει και δεσμεύει τις θερμές πηγές της Εφταλούς  και τα συνακόλουθα έσοδα στον νέο ανάδοχο, είναι πολύ μακρύς – 6 χρόνια με επιπλέον 3 εάν υπάρξει ένταξη σε πρόγραμμα, δηλαδή για εννιά χρόνια συνολικά

 

Σας παρακαλούμε θερμά να δοθεί εύλογη παράταση ενός επί πλέον μηνός ώστε να μπορέσουν οι πιθανοί υποψήφιοι ανάδοχοι του έργου να συντάξουν και να καταθέσουν τους φακέλους τους στην ΑΔΕΛ ΑΕ με σοβαρότητα και επάρκεια.

Πιστεύουμε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός και οι πιθανοί υποψήφιοι ανάδοχοι τόσο μεγαλύτερα μπορούν να είναι τα οφέλη του Δήμου, που τόσο έχει ανάγκη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ελπίζουμε στην θετική σας απάντηση σ΄αυτό το επωφελές για τον δήμο αίτημά μας.

 

Με εκτίμηση, 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

  ΜΟΛΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!