Ανακοινώσεις Φορέων

11/12/2012 - 13:55

ΠΕΚ: Οδηγούν το λαό στη σφαγή με το φοροληστρικό νομοσχέδιο

ΠΕΚ: Οδηγούν το λαό στη σφαγή με το φοροληστρικό νομοσχέδιο

yle="text-align: justify;">ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 
Οδηγούν το λαό στη σφαγή με το φοροληστρικό νομοσχέδιο που καταθέτουν στη Βουλή.
 
Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες, άνεργοι,
   Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ε.Ε επιτίθενται με σειρά νέων αντιλαϊκών μέτρων στο εργατικό λαϊκό εισόδημα, με ασήκωτους φόρους και άγρια χαράτσια. Θέλουν να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε από μισθούς, συντάξεις και γενικά από το λαϊκό εισόδημα.
  Οι βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που έχει τη σφραγίδα της βαρβαρότητας των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκφραστών, αποβλέπουν:
·        Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους.
·        Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών.
Κατάργηση της γκάμας των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
Νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα που ξεκινά με συντελεστή στο 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, με 36% για το εισόδημα 25.000 - 40.000 ευρώ και 40% για τα επιπλέον ποσά.
Τάχα σε αντικατάσταση των παραπάνω σχεδιάζουν τη χορήγηση μιας «σταθερής έκπτωσης φόρου» 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ, με την κλιμακωτή μείωση για τα επιπλέον ποσά.
Συντριπτικά χτυπήματα στους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, με την απογείωση παλαιότερης κοπής χαρατσιών και με την εφαρμογή νέων.
Νέες τρανταχτές φοροελαφρύνσεις για τα μονοπώλια, τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, επίσης για μεγαλοεισοδηματίες και άλλα παράσιτα
  Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες, άνεργοι,
Καμία εμπιστοσύνη στα ψέματα της συγκυβέρνησης και των καλανάρχων για την δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτοί είναι που καταδικάζουν με νόμους στην ανέχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τα αλλά λαϊκά στρώματα. Αυτοί οι ίδιοι είναι που με νόμους κατοχυρώνουν τα προνόμια και την φοροαπαλλαγή στα αμύθητα κέρδη των μεγάλων εταιριών.
  Το νομοσχέδιο που καταθέτουν για ψήφιση στη βουλή είναι ένα νέο εργαλείο για την διασφάλιση των προνομίων και των κερδών του κεφαλαίου από την μια και την περαιτέρω εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από την άλλη.

Μοιράσου το άρθρο!