Ανακοινώσεις Φορέων

17/11/2022 - 18:30

Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ

Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς

Συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη 

49 χρόνια μετά, και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

49 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν «προστατεύουν» τους λαούς, τους δολοφονούν! 

Αποδεικνύεται περίτρανα και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον πόλεμο να συνεχίζεται σε βάρος των λαών από τη μία πλευρά αλλά σε όφελος των μονοπωλίων από την άλλη.

Σήμερα, που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, που το κύμα ακρίβειας δεν έχει σταματημό, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με αιτήματα «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», «Καμία εμπλοκή της χώρας μας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας». 

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα, αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. 

Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στις 9 Νοέμβρη, σε Μυτιλήνη και Καλλονή, μας δίνουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. 

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους επαγγελματικούς φορείς, τους εργαζόμενους και την νεολαία του νησιού μας, να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς και στην πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη.

 

---

 

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστική στάση τους, δίνουν συνέχεια, διέξοδο και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζουν και τιμούν την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείο, του Νοέμβρη του 1973.

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής- αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό βηματισμό. 

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων συμμετέχουν μαζικά στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στου μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Καμία επιλογή στρατοπέδου ληστών!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί - παιδεία - ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει ο εργαζόμενος λαός. 

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ που ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Αυτοί που μιλούν σήμερα για βαρυχειμωνιές για να εξασφαλίσουν την άνοιξη της κερδοφορίας τους, λογαριάζουν χωρίς τον βασικό παραγωγό του πλούτου, χωρίς τα εκατομμύρια των εργατών στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο. Χωρίς την εργασία, τον ιδρώτα και το μυαλό των εργαζομένων, τίποτα δε προχωρούσε προς τα εμπρός, τίποτα δε θα λειτουργούσε, τίποτα δε θα βρισκόταν σε κίνηση. 

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass, με τα επιδόματα-κοροϊδία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της ενέργειας από τις πράσινες μπίζνες τους που ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη» για να κρύψουν την τεράστια κερδοφορία που τους αποφέρει η αξιοποίηση λιμνάζοντος κεφαλαίου με τις ΑΠΕ. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξη τους, τους πολέμους τους

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Σήμερα απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και δείχνει με τραγικό τρόπο τα απάνθρωπα όρια του βάζει παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που πληθαίνουν γύρω μας, απέναντι στην πολιτική που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, μοναδική διέξοδος είναι ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση μας, η διεκδικητική πάλη σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Είναι ο αγώνας που θα στοχεύει στο κέντρο τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, ο αγώνας δηλαδή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους. 

 

Η συγκλονιστική απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει συνέχεια στις 17 Νοέμβρη!

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια σε όλες τι πόλεις, 

στην Αθήνα, στην πορεία στην Πρεσβεία των ΗΠΑ

Στην Λέσβο στις 6:30μμ στην Πλατεία Σαπφούς

 

----

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Καλούμε στην αντιιμπεριαλιστική πορεία για την 49η επέτειο

 της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Καλούμε κάθε φίλο της ΕΙΡΗΝΗΣ, όλους όσους είναι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αιματοκυλούν τους λαούς, στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη  για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς που διοργανώνεται από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Για να τιμήσουμε όλοι μαζί την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Για να παραμείνει το νόημα αυτής της εξέγερσης ζωντανό και όχι αποστεωμένο, όπως το ονειρεύονται οι κρατούντες. Για να πάρουν τα όνειρα των εξεγερμένων εκδίκηση. Για να γίνουν τα σημερινά μας όνειρα για το αύριο πραγματικότητα.

Η ελπίδα βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τους λαϊκούς μαζικούς φορείς. Βρίσκεται στην αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, θρησκεία. Στη βαθιά κατανόηση ότι το "εμείς" είναι πιο αποτελεσματικό από το "εγώ". Στην αταλάντευτη θέληση να αλλάξουμε τη ζωή μας, ώσπου τα άπιαστα όνειρά μας να γίνουν μια σταθερή πραγματικότητα που κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να μας τα πάρει πίσω.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους σημερινούς αγώνες του λαού μας! 

 

---

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Πέρασαν σαράντα εννέα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ακόμα και σήμερα τα μηνύματα που αντλούνται από την ιστορική επέτειο συγκρατούν μοναδικά τη δυναμική τους.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο μια μαζική εναντίωση της νέας γενιάς της εποχής κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τα ξένα στηρίγματα τους. Μια εξέγερση ενάντια στον φασισμό και υπέρ της δημοκρατίας. Εκκινούσε από την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου θα ικανοποιείται το δικαίωμα όλων στην μόρφωση, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχισμού.

Όλα αυτά συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό πλέον σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Το σύνθημα αυτό δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μετέπειτα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε ένα σύνθημα που προκαλούσε αποστροφή σε κάθε λογής αντιδραστικούς κύκλους, που ακόμα και σήμερα για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Το αίτημα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανό και ορίζει το σήμερα. Ιδίως σε εποχές που αντιμετωπίζουμε νέες μορφές αυταρχισμού και ανελευθερίας. Μπροστά σε μία πολιτική εξουσία που λεηλατεί την κοινωνία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Βρισκόμαστε με άλλο τρόπο σε ένα κομβικό σημείο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα θυμίζει για πάντα ότι κάθε αυταρχικό καθεστώς πέφτει μπροστά στους αγώνες των πολιτών για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Ο λαός έχει τη δύναμη να ορίζει το μέλλον του μακριά από αυτούς που δεν σέβονται τις ελευθερίες και τη δημοκρατία. Μακριά από αυτούς που λεηλατούν τη ζωή του. Η Δημοκρατία θα νικήσει!

---

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς αποτελεί κορυφαία πράξη αντίστασης του ελληνικού λαού, η οποία οδήγησε στην πτώση της Χούντας.

Η τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία αποτελεί οδηγό για τους σύγχρονους αγώνες. Η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να περιφρουρούνται καθημερινά με τους αγώνες μας και να μην θεωρούνται ποτέ δεδομένες.

Σήμερα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία και στη φτώχεια, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, ενάντια σε πρακτικές ποινικοποίησης της απεργίας, ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας από την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα! Οι εκπαιδευτικοί, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας, τσακίσματος της γενικής μόρφωσης, κόντρα στην αντίληψη της «ατομικής ευθύνης» και των «ατομικών λύσεων», συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να εμπνέουμε τους μαθητές μας από τα διδάγματα της ιστορίας μας.

 Με οδηγό μας το Πολυτεχνείο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά την πάλη μας μέσα και έξω από την τάξη!

 

---

 

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 

 

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα

Το σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δυστυχώς επιτακτικά επίκαιρο και στις μέρες μας!!

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973,την εξέγερση της νεολαίας και του λαού. Τιμάμε, τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τιμάμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου που αγωνίστηκε ενάντια στο καθεστώς της φασιστικής χούντας των συνταγματαρχών.

Τους τιμάμε και σήμερα 

  • παλεύοντας για τη Δημοκρατία που πλήττεται μπροστά στα μάτια μας από τους κοριούς του συστήματος και την αστυνομική βία, 
  • παλεύοντας για καλύτερη παιδεία και υγεία ιδιαίτερα στα νησιά μας. 
  • παλεύοντας ενάντια στη φτώχεια που βασανίζει τα νοικοκυριά και δεν γεμίζει το καλάθι παρά τα λογής επικοινωνιακά τερτίπια. 
  • παλεύοντας ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια στο χειμώνα που έρχεται. 
  • παλεύοντας ενάντια  στο  τέρας της διαφθοράς, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων, που  γιγαντώθηκαν και πάλι τα τελευταία χρόνια για να θρέψουν τα συμφέροντα των ημετέρων.
  • παλεύοντας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων που θα δώσει στους συμπολίτες μας ξανά την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή 
  •  

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ, ο αγώνας συνεχίζεται και στις μέρες μας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αγωνίζεται καθημερινά μαζί με τις  κοινωνίες των νησιών μας απέναντι στο δίλλημα: Με τους εργαζομένους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους νησιώτες μας και τα νησιά μας ή με τα προνόμια των λίγων? 

Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να διασφαλιστεί ένα καλύτερο και δημοκρατικό αύριο.

 

--

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                     

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ   

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2022! Το Πολυτεχνείο ζει ! 

 Όλες και όλοι στην συγκέντρωση 6.30 το απόγευμα στην Πλ. Σαπφούς

49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της ελληνικής νεολαίας, χαιρετίζουμε και τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με συνέχεια των αγώνων για αυξήσεις σε μισθούς, ζωή με δικαιώματα,  υγεία, παιδεία,  ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο.

  Η εξέγερση του Πολυτεχνείου φανερώνει ότι όταν ο λαός θέλει, καταφέρνει να ανατρέψει τα πάντα για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν! Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και σήμερα ! Οι επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα στις 9 Νοέμβρη μας άνοιξαν το δρόμο !

  Τα συνθήματα, «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ»  που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν πιο  επίκαιρα από ποτέ. Είναι φανερό σε όλους μας μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Αναβρασμός στην υφήλιο με πολέμους ακόμα και στην γειτονιά μας, ακόμα ψάχνουμε το ψωμί και την παιδεία. Για ελευθέρια ούτε λόγος, τα ΜΜΕ σε πλήρη έλεγχο από την κυβέρνηση και με την πρόσφατη έκθεση της κομισιόν να κατατάσσει την χώρα μας, πρώτη σε διαφθορά σε όλη ην Ε.Ε. Δυστυχώς διαπιστώνουμε με τον χειρότερο τρόπο, μέρα με την μέρα ότι χάνουμε και την δωρεάν δημόσια υγεία.

  49 χρόνια μετά διδασκόμαστε από την ιστορία μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σ' αυτούς που θέλουν απλά να ''επιβιώνουμε'' και όχι να ζούμε !

 

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

-----

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ότι όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα, οι εξεγέρσεις του λαού και της νεολαίας ανατρέπουν τους τυράννους και όχι ο συμβιβασμός.
Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης. Σημείο συνάντησης των αγώνων των φοιτητών απέναντι στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και τους μπάτσους που θέλουν για να το φυλάνε, των μαθητών απέναντι στο σχολείο της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς, των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις με όλα τα δικαιώματα. Σημείο αντιπολεμικής πάλης και κραυγής ειρήνης, απέναντι στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και απειλεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον πυρηνικό όλεθρο, στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που μας παρασέρνουν σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό για το μοίρασμα της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Σημείο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνηση της ΝΔ και της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με την συναίνεση όλου του πολιτικού συστήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των εθνικιστών μας υπόσχονται μόνο τα χειρότερα!

Η ιστορία και η μνήμη παραμένουν ζωντανές από τους δικούς μας αγώνες για ψωμί-παιδεία-ειρήνη-ελευθερία, όχι από τα μνημόσυνα των αστών που θέλουν να θάψουν τις αναμνήσεις. Ξέρουν ότι η φωτιά της εξέγερσης που έκαψε τη χούντα των συνταγματαρχών, που τα έβαλε με τους «προστάτες τους» τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σιγοκαίει ακόμα και αρκεί ένα φύσημα της λαϊκής οργής για να κάψει συθέμελα την πολιτική τους, το σύστημά τους, τις αξίες τους.

Το Πολυτεχνείο ζει σε αγώνες μας καλεί.

 

Όλοι/ες μαζικά στις διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη!

Μυτιλήνη, Πλ. Σαπφούς 6.30 μ.μ.

Μοιράσου το άρθρο!