Ανακοινώσεις Φορέων

21/06/2024 - 15:29

«Πικρός» καφές και στη Μυτιλήνη....

Την αντίδρασή του στο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα είδη καφέ που σερβίρονται στα καταστήματα εστίασης, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης Λέσβου «Ασπίδα» Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Ασπιδα

Και επίσημα ο καφές στα είδη πολυτελείας!

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019 για ενιαίο Φ.Π.Α. στον χαμηλό συντελεστή στην εστίαση, προκαλώντας αγανάκτηση και απογοήτευση στους επιχειρηματίες και πολίτες.

Η κυβέρνηση μάλλον δεν έλαβε το μήνυμα των ευρόεκλογών και γυρίζει την εστίαση στις εποχές μνημονίων, κάνοντας τον Έλληνα να μην μπορεί να πιει ούτε τον καφέ του πλέον, αφού δεν μπορούσε ήδη να κάνει διακοπές στην χώρα του και να διασκέδασει με τις ανεπάλληλες αυξήσεις των προϊόντων και τον μεταφορών προς τα νησιά μας τους τελευταίους 20 μήνες.

Η εστίαση πέρα ότι θα είναι μόνο για λίγους με τις τιμές που μας αναγκάζει το κράτος να έχουμε από 1 Ιουλίου, θα είναι και λίγοι με τους επιχειρηματίες να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και να κινδυνεύει ο Νο. 2 κλάδος και εργοδότης της χώρας (Τουρισμός) να καταρρεύσει συμπαρασύροντας πολλούς μαζί του.

Μοιράσου το άρθρο!