Ανακοινώσεις Φορέων

31/10/2013 - 16:41

«Ποτέ την Κυριακή» λένε οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Λέσβου

yle="text-align: justify;">ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ                                                               

Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή-Έμπορε,

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη η κυβέρνηση, οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολυεθνικές στο εμπόριο προχωρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Η΄Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου έχει ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές. Καμία Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά! Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου μας και το κεκτημένο της Κυριακάτικης Αργίας, που οι ηρωϊκοί αγώνες της εργατικής τάξης κατοχύρωσαν πριν 103 χρόνια.

Η κυριακάτικη αργία ήταν μια ιστορική νίκη όλης της εργατικής τάξης  και των αυτοαπασχολούμενων της χώρας μας, ένας ιστορικός σταθμός κι αφετηρία οργανωμένης ταξικής πάλης.

  Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σε ανακοίνωσή του, όπου από τη μια δηλώνει υπερ της Κυριακάτικης Αργίας και από την άλλη ενημερώνει τους καταστηματάρχες για την προαιρετική λειτουργία αυτή την Κυριακή 3 Νοέμβρη και μάλιστα με ώρες λειτουργίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι!!

  Κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου, ένα έχουμε να σας πούμε:  Ή κλείνετε τα μαγαζιά ως Συλλογικό Όργανο των Εμπόρων, ή κλείνετε τα μάτια σας στις πολιτικές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, για δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, έως 13 ώρες τη μέρα, για 200-300 ευρώ.

  Το άνοιγμα των καταστημάτων 7 ημέρες  δεν αυξάνει  τον τζίρο, αλλά το κόστος λειτουργίας του εμπορίου και κατ' επέκταση τις τιμές. Η πείρα έχει δείξει ότι κάθε διεύρυνση  ωραρίου στο χώρο του εμπορίου γίνεται όπλο στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων, που ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν στα χέρια τους το τζίρο της αγοράς, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και των εργαζομένων.

 Θα καταφέρει να κλείσει τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δώσει μεγαλύτερα κέρδη στις πολυεθνικές και στα πολυκαταστήματα. Θα μετατρέψει τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ σε δούλους των μονοπωλίων, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις.

Μας οδηγούν όλους, εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες,  να δουλεύουμε  ήλιο με ήλιο. Θα το αποδεχτούμε;

Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί, καμιά Κυριακή, γιατί αυτό θέλουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο.

Ανθρώπινα ωράρια για όλους.

  Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να καταργήσουν μια ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων, την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ, να επιβάλουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα χαράτσια στις πλάτες του λαού.

  Αυτό που πρέπει να κάνουμε και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στην πράξη για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, είναι ο μαζικός, οργανωμένος, λαϊκός αγώνας.

    Η Κυριακή Αργία είναι κατάκτηση! Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους σε κοινό μέτωπο, όχι μόνο να αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια κατάργησης της, αλλά να δώσουμε μάχη απέναντι στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ 

ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!