Ανακοινώσεις Φορέων

19/12/2012 - 05:29

Πρόγραμμα για Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο των κυκλοφορούντων μοτοσικλετών Λέσβου

Πρόγραμμα  για Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο των κυκλοφορούντων μοτοσικλετών Λέσβου

Μ

ε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, προσκαλεί για τεχνικό έλεγχο τις μοτοσικλέτες με έδρα την συγκοινωνιακή περιοχή της Λέσβου.

Αναλυτικότερα:

  1. Προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι μοτοσικλέτες με έδρα την συγκοινωνιακή περιοχή Λέσβου, ανεξαρτήτως κυβισμού, ως εξής:

 

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

 

ΜΥΤ-001 έως ΜΥΤ-999

 

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

 

Από 01-01-2013 έως 31-01-2013

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

ΜΥΧ-001 έως ΜΥΧ-999

 

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

Από 01-02-2013 έως 28-02-2012

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

ΜΥΙ-001 έως ΜΥΙ-999

 

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

Από 01-03-2013 έως 30-03-2013

 

 

 

2. Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και αποβλέπει στην οδική ασφάλεια και στην προστασία του περιβάλλοντος.

3. Στο παραπάνω πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται τα μοτοποδήλατα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας δεν συμπεριλαμβάνεται στο παρών πρόγραμμα θα προσκληθούν με τα επόμενα προγράμματα μας.

4. Οι μοτοσικλέτες στις οποίες αντικαταστάθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας από 01-12-2011 και μετά, θα προσκομίζονται για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον προηγούμενο αριθμό κυκλοφορίας

5. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ΙΚΤΕΟ για τον καθορισμό της ημερομηνίας ελέγχου.

6. Όσες μοτοσικλέτες ταξινομηθούν ως μεταχειρισμένες στην Ελλάδα για πρώτη φορά, με έδρα την Συγκοινωνιακή Περιοχή Λέσβου, μετά την 15-12-2011 θα πρέπει να συνοδεύονται από  ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου προκειμένου να χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας.

7. Ο κάτοχος δίκυκλης μοτοσικλέτας ο οποίος την προσκομίζει εκπρόθεσμα για περιοδικό η επαναληπτικό έλεγχο, θα υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των μοτοσικλετών που προσκλήθηκαν και δεν προσήλθαν για τεχνικό έλεγχο.

8. Από 15-12-2011 η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου θα επισημαίνει στις νέες άδειες κυκλοφορίας την ημερομηνία ελέγχου από ΚΤΕΟ των μοτοσικλετών που ταξινομήθηκαν ως καινούργιες. Οι μοτοσικλέτες αυτές θα προσκομίζονται για τεχνικό έλεγχο μετά από τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με προθεσμία από τρείς (3) πριν έως μία (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία αυτή.

9. Εάν κάποιο από τα παραπάνω προσκαλούμενα οχήματα έχει ήδη ελεγχθεί από ΚΤΕΟ με τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου και έχει εφοδιασθεί με Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου δεν θα ακολουθήσει το παρών πρόγραμμα, αλλά την ημερομηνία επόμενου ελέγχου που αναφέρεται σε αυτό.

10. Μοτοσικλέτες οι οποίες κατά το χρονικό διάστημα πρόσκλησης τους είναι εκτός της νήσου Λέσβου μπορούν να ελεγχθούν εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ της χώρας που έχει τη δυνατότητα ελέγχου δικύκλω

Μοιράσου το άρθρο!