Ανακοινώσεις Φορέων

17/12/2012 - 20:44

Ψήφισμα συγκέντρωσης εργαζομένων του Δήμου Λέσβου κατά την παλλεσβιακή κινητοποίηση

Ψήφισμα συγκέντρωσης εργαζομένων του Δήμου Λέσβου κατά την παλλεσβιακή κινητοποίηση

 

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου
 
Η σημερινή συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν απο λίγες μέρες, επιχειρεί να εφαρμόσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους, το λαό και όλη την κοινωνία.
Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την παράδοση κάθε δημόσιου αγαθού στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι απολύσεις εργαζομένων μέσω των διαθεσιμοτήτων, εφεδρειών κ.τ.λ., η κατάργηση της οικονομικής και διοκητικής αυτοτέλειας των Δήμων με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας, οι αυξήσεις σε ανταποδοτικά και Τ.Α.Π, χωρίς καν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επιφέρουν την πλήρη κατάρρευση μιας σειράς κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Πολιτισμός – αθλητισμός, απορρίμματα κ.α.) καθώς και νέους φόρους και χαράτσια στους δημότες. Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου μετά τις εξελίξεις με τις απολύσεις διαθεσιμότητες συναδέλφων από τον Δήμο Λέσβου και όλους τους Δήμους της χώρας, έχουμε προχωρήσει σε γενικές κινητοποιήσεις, απεργίες, συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις εδώ και πάνω από ένα μήνα. Οι τελευταίες εξελίξεις με την απόλυση συναδέλφων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή δείχνουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια στοιχειώδους νομιμότητας, καταφεύγει στον εκβιασμό και στην αυθαιρεσία προκειμένου να καθυποτάξει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζόμενων και παρακάμπτει ακόμα και τη Βουλή ακόμα και με αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
 
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Συνεχίζουμε, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του τόπου, το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο, το Ν.Τ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, να αντιστέκομαστε, να οργανώνουμε τους αγώνες για να παλέψουμε για να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.
 
  • Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις – διαθεσιμότητες
  • Λέμε ΟΧΙ στις αναγκαστικές μετατάξεις –μετακινήσεις από το Δήμο μας.
  • Λέμε ΟΧΙ στους νέους φόρους στους πολίτες.
  • Λέμε ΟΧΙ στον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων .
  • Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προωθείται με την διάλυση των Κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων
  • Λέμε ΟΧΙ στις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
  • Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική «επιτροπεία» των Ο.Τ.Α. που θα φέρει αναγκαστικές μετατάξεις, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, απολύσεις και νέους φόρους στους πολίτες.
  • Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων όπως ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα,παιδικοί σταθμοί κ.τ.λ.
  • Λέμε ΟΧΙ στην διάλυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την κατάργηση και συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας Παιδείας
 
Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας όλης της κοινωνίας.
Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί. Κανένας συνάδελφος να μη συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου. Κανένας συνάδελφος να μην αδιαφορήσει για απόλυση συναδέλφου.
 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!