Ανακοινώσεις Φορέων

19/09/2011 - 06:02

ΣΕΜΜΕΛ: Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους

Το χαράτσι που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων αποτελεί το αποκορύφωμα φορομπηξίας και κοινωνικής βαρβαρότητας ενάντια στους συναδέλφους, που βρίσκονται ήδη στα όρια της αντοχής τους και που αγανακτούν παραλαμβάνοντας τα σημειώματα της Έκτακτης Εισφοράς. Υπολογίζεται ότι η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1.000 ευρώ, σε μια περίοδο που περικόπτονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις, η ανεργία κυριαρχεί και πανελλαδικά πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες νέες απολύσεις. Η κυβέρνηση απαιτεί για άλλη μια φορά νέους φόρους από τους μισθωτούς εργαζόμενους των ΜΜΕ καιόλων των κλάδων, για τη δήθεν αντιμετώπιση μιας κρίσης που εκείνοι ούτε την προκάλεσαν, ούτε έχουν υποχρέωση να τη διορθώσουν.

Μπροστά σε όλα αυτά το ΣΕΜΜΕΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ της Λέσβου να αρνηθούμε ενωμένοι και οργανωμένοι να πληρώσουμε αυτά τα χαράτσια. Απευθύνει έκκληση κανείς συνάδελφος να μην πληρώσει την Έκτακτη Εισφορά του ούτε και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων αργότερα, αντιθέτως να συμμετάσχουμε στην οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης που πραγματοποιούν ήδη χιλιάδες συνάδελφοι μας από πολλούς άλλους εργασιακούς κλάδους: να συγκεντρωθούν τα Σημειώματα και, με ευθύνη του ΣΕΜΜΕΛ και του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, να επιστραφούν στη ΔΟΥ Μυτιλήνης με τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν! Να συσπειρωθούμε ενάντια σε αυτά τα άδικα και βάρβαρα φορολογικά μέτρα, να εγγυηθούμε με την πολυπληθή συμμετοχή μας ότι κανένας συνάδελφος δεν θα έχει νομικές επιπτώσεις, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα τολμήσουν να διακόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε κανέναν συνάδελφο μας, επειδή αρνήθηκε να καταβάλει αυτά τα απαράδεκτα και αδιανόητα χαράτσια. Το Σωματείο καλεί ήδη από σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και να ξεκινήσει η συγκέντρωση των Σημειωμάτων. Καλούμε επίσης όλες τις πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά και όλους τους ανέργους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην άρνηση πληρωμών.

Κανένας συνάδελφος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ και ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ κανένα από αυτά τα ποσά. Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε και τα χαράτσια να «πάνε από εκεί που ήρθαν»!

Μοιράσου το άρθρο!