Ανακοινώσεις Φορέων

07/02/2011 - 12:44

Στάσεις Εργασίας ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

07/02/2011 ώρα 12:45

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου με  αφορμή, τα σοβαρά αδιέξοδα που διαμορφώνονται στα Επικουρικά Ταμεία, τις νέες περικοπές που σχεδιάζονται στην Επικουρική  Σύνταξη και το Εφάπαξ, τις επιλογές που προωθούνται για περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές μέσω του «νέου Μισθολογίου», συνέχεια των μέχρι τώρα περικοπών στα επιδόματα αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό, την πρόθεση της κυβέρνησης να μας καταργήσει συνολικά την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων (συμβασιούχων) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Ομοσπονδία ΠΟΕ ΟΤΑ.

Κάτω από το πλαίσιο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου συμμετέχει στις 2 στάσεις εργασίας  Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. Αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011:

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην οριστική διάλυση που προωθείται από την κυβέρνηση με την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Καθώς το νέο σχέδιο Νόμου προβλέπει:

α.    Ο Κανονισμός Παροχών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.  θα πάψει να ισχύει.

β.    Το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. απορροφάται πλήρως αιμοδοτώντας με περιουσία και προσωπικό το νέο Οργανισμό (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

γ.     Η κινητή και ακίνητη περιουσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., περιουσία των ασφαλισμένων, παραχωρείται.

δ.    Η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, όπως και η ύπαρξη ενός διοικητικού ιστού που προάσπιζε και εξασφάλιζε την υλοποίηση του Κανονισμού Παροχών καθώς και την περιουσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. χάνεται.

ε.     Για τις παροχές σε χρήμα δεν αναφέρεται ούτε το ύψος τους ούτε το είδος τους, ούτε από ποιον φορέα θα παρέχονται.

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011:

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για όλο το προσωπικό του Δήμου Λέσβου, ενώ για τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ (ορισμένου χρόνου και έργου)  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτή την μέρα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα απαιτηθεί να δοθεί άμεσα λύση στο διογκούμενο πρόβλημα των Συμβασιούχων.

Μοιράσου το άρθρο!