Ανακοινώσεις Φορέων

06/11/2013 - 17:47

Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος προς τιμήν της Λέσβου

Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος προς τιμήν της Λέσβου

yle="text-align: justify;">Tην  Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) , εκδήλωση αφιερωμένη στη Λέσβο «Βραδιά Μυτιληνιά αφιερωμένη στην ιεροτελεστία του Ούζου και των Μεζέδων του» που διοργάνωσε  ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, στις εγκαταστάσεις του στο Μικρολίμανο Πειραιώς  με την στήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου και ορισμένων από τις ποτοποιίες της Λέσβου . Η εκδήλωση ομολογουμένως στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν εκ μέρους του ΝΟΕ, ο πρόεδρος Αντιναύαρχος,  Αλ. Παπαδόγγονας και εκ μέρους του  Επιμελητηρίου Λέσβου, ο Πρόεδρος, κ. Θ. Καλογρίδης.

Στην  κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν  τους εκλεκτούς-   παραδοσιακούς  μεζέδες  της Μυτιλήνης και το φημισμένο Ούζο της Λέσβου αποδεικνύοντας ότι η  ουζοποσία εκτός από απόλαυση, γεύση και άρωμα είναι και πολιτιστική παράδοση !
Το μενού  με πλήθος πιάτων από την Λεσβιακή κουζίνα επιμελήθηκε η κα Χριστίνα Παντελεημονίτη  και παρασκευάσθηκε από τους ιδιοκτήτες γνωστού  μεζεδοπωλείου στην Απάνω Σκάλα Μυτιλήνης « Ο Δήμος» που ήλθαν στην εκδήλωση γι’ αυτό το σκοπό από τη Μυτιλήνη φέρνοντας μαζί τους και τις πρώτες ύλες για τα εδέσματα.

Τους προσκεκλημένους υποδεχόταν παραδοσιακή μουσική της Λέσβου με σαντούρι και λαούτο  με την ευγενική φροντίδα του Προέδρου της ΟΛΣΑ κ. Χ. Τσακιρέρη .
Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. Χ. Αθανασίου  Υπουργός Δικαιοσύνης , ο Δήμαρχός Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος κ.I. Βατός, ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου και πρώην ΓΓ Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Κ.Μουτζούρης , ο Πρόεδρος της ΟΛΣΑ κ.Χ.Τσακιρέλλης, πολλοί επιφανείς Λέσβιοι της Αθήνας ,τα μέλη του Δ.Σ του ΝΟΕ κ.κ. Κ. Λυμπεράκης ,Π. Μάλλιαρης, Δ. Παντελεημονίτης και Χ. Στράτος καθώς και πολλά μέλη του ΝΟΕ.

Στο τέλος της Βραδιάς έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας  από τον Πρόεδρο του  Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος κ. Αλ.Παπαδόγγονα  στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ.Θ.Καλογρίδη για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχία της εκδηλώσεως και από το Μέλος του Δ.Σ κύριο Παντελεημονίτη στο ζεύγος Δήμου και Μαρίας για την ετοιμασία των εδεσμάτων.          

Η πραγματικά επιτυχημένη αυτή εκδήλωση  ήταν ομολογουμένως μία σημαντική ενέργεια προβολής της Λέσβου.
 

Μοιράσου το άρθρο!