Ανακοινώσεις Φορέων

17/01/2012 - 13:22

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ Τετάρτη 18/1/12

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου συμμετέχει στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έξω από τα γραφεία του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., ώστε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση του απέναντι στην πολιτική που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση τις παροχές υγείας και διαλύει τις Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την μετακίνηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων εξαπολύει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο Κανονισμός Παροχών δεν συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους ασφαλισμένους και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για τη Δημόσια Υγεία.

Η στάση πληρωμών και οι περικοπές στην χρηματοδότηση έχουν προκαλέσει εφιαλτικές καταστάσεις, με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους φάρμακα και γιατρούς, αναμένοντας μήνες πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα από το ασφαλιστικό τους Ταμείο. Κι αυτό, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 50%.

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό για τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τα αποθεματικά του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών προς τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα φαρμακεία.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Με το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που διαμορφώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η συγκυβέρνηση θέλει να μας κρατήσει αδύναμους, αμέτοχους και έξω από τις εξελίξεις ώστε πιο εύκολα να επιβάλλουν την πολιτική των μειώσεων, των απολύσεων και των περικοπών κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.

Σας καλούμε όλους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΠΑΔ/ ΤΥΔΚΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!