Ανακοινώσεις Φορέων

20/06/2022 - 21:37

Συγκέντρωση έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Μυτιλήνη - Τρίτη 21 Ιουνίου

Η διοίκηση του εργατικού κέντρου εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα των τραπεζικών υπαλλήλων.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στις τράπεζες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν στην απεργιακή τους συγκέντρωση την Τρίτη 21/6 στις 8:00 πμ έξω από την τράπεζα Πειραιώς.

 

Κάλεσμα και από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

 

Το Δ.Σ. της  Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας στα υποκαταστήματα των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς που συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Παρά τα υπερκέρδη τους όλα αυτά τα χρόνια, οι διοικήσεις της Εθνικής και της Πειραιώς δεν υπογράφουν επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις αυξημένο κόστος διαβίωσης και μετακίνησης για τους υπαλλήλους τους αλλά αντίθετα απειλούν έμμεσα με απολύσεις μέσω μελλοντικού κλεισίματος κι άλλων  καταστημάτων!

Συνάδελφοι-ισσες,

Πέρα από το πόσο προκλητικό είναι ένας κλάδος σαν τις τράπεζες να δηλώνει αδυναμία να υπογράψει συμβάσεις με αυξήσεις και διαφύλαξη των συνθηκών εργασίας, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν και άλλα καταστήματα στο νησί δυσχεραίνοντας τις ζωές εργαζομένων και κατοίκων.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή  κινητοποίηση έξω από την Τράπεζα  Πειραιώς στις 8:00 όπου θα είναι και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας. Ο αγώνας των συναδέλφων είναι και δικός μας αγώνας!

 

----

 

Υπενθυμίζουμε ότι τα α σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς αντιδρούν στις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις και προστασία απασχόλησης.


Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) στηρίζει ενεργά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της Εθνικής τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς για αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ «οι εργαζόμενοι των τραπεζών όλα τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης συνέβαλαν τα μέγιστα για την εξυγίανση, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της κερδοφορίας του τραπεζικού συστήματος.

Έτσι σήμερα οι τράπεζες είναι σε θέση να παίξουν ξανά τον ευρύτερο αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό τους ρόλο, χρηματοδοτώντας την οικονομία και στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στην εντατικοποίηση της εργασίας, την εργασιακή ανασφάλεια και το διαρκές κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα προσφέρουν αξιοπρέπεια, ασφάλεια στην εργασία τους και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

 

Μοιράσου το άρθρο!