Ανακοινώσεις Φορέων

04/11/2021 - 18:00

Συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στη Μυτιλήνη

 

Σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

«Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς - Συλλογικές συμβάσεις με σύγχρονα δικαιώματα» τονίζει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και προσθέτει:

«Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ έρχονται να συμπληρώσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και επιδιώκουν να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στους εργαζομένους. Οι αντεργατικές διατάξεις που επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς και υπονομεύουν τις Κλαδικές ΣΣΕ σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται να ματώσουν ξανά τον λαό. Επιπλέον για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών το κόστος μετακίνησης στην ηπειρωτική χώρα έχει γίνει δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά.   

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο μέχρι και σήμερα, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνεχίζει να έχει σοβαρότατες ελλείψεις αφού η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η υγεία του λαού, των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η εικόνα των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των εκατοντάδων διασωληνωμένων από τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που με δική τους ευθύνη ο λαός παραμένει απροστάτευτος. Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου! 

Δεν πάει άλλο! Αρκετά πληρώσαμε για την ανάπτυξή τους!

Επιπλέον επιδιώκουν να δώσουν ουσιαστικό χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στις μαζικές διαδικασίες, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Θέλουν να επιβάλουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα στα Συνδικάτα με το φακέλωμα εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας των Σωματείων και τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους. Θέλουν να μετατρέψουν τα Συνδικάτα σε οργανώσεις εργοδοτών, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολό τους παράνομες και να ποινικοποιούν τους αγώνες.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο!

Δεν δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε με εξαντλητικές βάρδιες, εφτά ημέρες την εβδομάδα και για μισθούς πείνας οι οποίοι δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια νερού - ρεύματος - τηλεφωνίας, τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα. Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, σε εργασιακό μεσαίωνα χωρίς μέτρα προστασίας και να παίζουμε την υγεία μας και τη ζωή μας "κορόνα - γράμματα". Δεν δεχόμαστε για τα κέρδη των αφεντικών να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε σχολεία που μετατρέπονται και αυτά σε δυσβάσταχτο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες.  Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας.

  • Για να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των εργαζομένων των Συνδικάτων.
  • Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής.
  • Για "να μείνει στα χαρτιά" ο νόμος Χατζηδάκη.
  • Για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή ετοιμότητα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου για να ακυρώσουμε στη πράξη τις αντεργατικές πολιτικές. Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορούμε να μετράμε νίκες, την αξία της οργανωμένης πάλης και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα».

Μοιράσου το άρθρο!