Ανακοινώσεις Φορέων

03/10/2011 - 13:10

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ : Απεργία 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Καμιά απόλυση – όλες και όλοι στον αγώνα να ανατραπεί αυτή η πολιτική

Υπό την προσχηματική  «απειλή» της μη καταβολής της 6ης δόσης, η Κυβέρνηση έσπευσε να μας «σώσει» για άλλη μια φορά θυσιάζοντας 30.000 εφέδρους μέχρι το τέλος του 2011! Oι πρώτοι «τυχεροί» είναι όσοι είναι πάνω από 60 χρονών (σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν… σε τιμή ευκαιρίας) που περνούν εντατική διετή εκπαίδευση για να μάθουν να ζουν με συντάξεις πείνας («προ-συνταξιοδοτική» περίοδος- 60% του μισθού με βάση το νέο μισθολόγιο), ακολουθούν οι έφεδροι των υπό κατάργηση οργανισμών και μέρος των εργαζομένων των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ των φορέων που απορροφώνται, συγχωνεύονται ή περιορίζονται.

Σύντομα ακολουθούν και άλλοι, αφού στη δράση 5 προβλέπεται για το 2012: «ταχεία διαδικασία εντοπισμού υπηρεσιακών μονάδων φορέων της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού. Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με νομοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια που εφαρμόζονται αυτόματα. Από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις υπηρεσιακές μονάδες, θα ζητηθεί να αποδεχθεί μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες ή, αλλιώς, να ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας λόγω κατάργησης της οργανικής θέσης του» και στη δράση 7 «Οργανώνεται διαδικασία αξιολόγησης της διάρθρωσης, των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των ευρημάτων της πρόσφατης μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση, με στόχο τη μείωση των υφιστάμενων υπηρεσιακών μονάδων (όχι των θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού) κατά περίπου 30%. Η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της Τεχνικής Βοήθειας της Ε.Ε., με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και του ΟΟΣΑ. Ειδικά ως προς την αξιολόγηση του προσωπικού, η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει και δεν θα είναι δυνατόν να απορροφηθεί παραγωγικά σε άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα, θα ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας και σε προγράμματα επανακατάρτισης και εναλλακτικής κοινωνικής απασχόλησης».

Η κυβέρνηση με περισσό θράσος υποστηρίζει ότι «η εφεδρεία δεν οδηγεί στην αβεβαιότητα της ανεργίας αλλά στη σιγουριά της συνταξιοδότησης». Παρουσιάζει ως κατόρθωμά της ότι «δεν απαιτείται (για τη συντριπτική πλειονότητα) καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, που δημοσιονομικά θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής». Και παίζει με τον πόνο μας υποστηρίζοντας ότι «οι υπαγόμενοι σε καθεστώς εφεδρείας θα μπορούν να συμπληρώνουν το εισόδημά τους δραστηριοποιούμενοι στον ιδιωτικό τομέα»!!.

Κι όμως, η εφεδρεία ήταν ήδη εδώ!

Η επιστολή Ρέππα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς (13/9) ζητούσε λίστες πλεονάζοντος προσωπικού έως τις 30/9, πολιτική που και στην ΑΔΑ προφανώς υλοποιήθηκε εν κρυπτώ για κατεπείγουσα καταγραφή πλεονάζοντος προσωπικού.

Την ίδια στιγμή είχαν ήδη καταρτιστεί οι λίστες των «εφέδρων» από 151 φορείς του δημοσίου. Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι, παρά την καθημερινή πλύση εγκεφάλου διά Πρετεντέρηδων και Πορτοσάλτηδων, υπάρχει ακόμη αξιοπρέπεια στον Δημόσιο τομέα αφού πολλές υπηρεσίες και διοικήσεις οργανισμών δήλωσαν το αυτονόητο, ότι δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, ότι οι υπηρεσίες χρειάζονται προσωπικό για τη στοιχειώδη λειτουργία τους.

Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα: κατά πρώτον εξήγγειλε ακόμη νέα μέτρα, μεγαλύτερα χαράτσια και περισσότερους φόρους, ενώ δήλωσε πως αφού οι διοικήσεις δεν υποτάχτηκαν, θα αποφασίσουν για τις εφεδρείες οι αρμόδιοι Υπουργοί με τα γνωστά… κριτήρια (βλ. και την περίπτωση του Προέδρου του ΟΑΕΔ): θα σωθούν κατά αλφαβητική σειρά οι κόρες, οι γιοί και οι κουνιάδοι των μελών της κυβέρνησης και των Δ.Σ., των βουλευτών και των μεγαλοσυνδικαλιστών, ενώ αυτοί οι τελευταίοι θα υπόσχονται «χάρες» και «εξυπηρετήσεις» στους συναδέλφους τους, για να τους κρατήσουν ήρεμους και πειθήνιους στις επιταγές της Τρόικας και του Μνημονίου!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

Είναι πια σαφές ότι οι υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας για «εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο δια των συγχωνεύσεων ή των καταργήσεων οργανικών θέσεων και «προσιανταξιοδοτήσεων ήταν απλά για να δώσουν σε κάποιους το άλλοθι να υποστηρίξουν αυτήν την πολιτική που μας οδηγεί στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. (Είναι οι ίδιοι που μέχρι πριν από λίγο καιρό μας διαβεβαίωναν ότι θα πάρουμε αυξήσεις με το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ έχουμε ήδη χάσει τουλάχιστον το 1/3 του μισθού μας)! Η συγχώνευση των Υπηρεσιακών μας μονάδων είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να καταργήσουν τις οργανικές μας θέσεις και να μας οδηγήσουν στην εφεδρεία και την απόλυση! Αν για την 6η δόση απολύουν τους άνω των 60, για την 7η και την 8η θα απολύσουν όλους τους άλλους!

Απαντάμε με ενότητα στην πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου τομέα. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην εργασία- το δικό μας και του συναδέλφου μας. Όποιος προϊστάμενος δώσει λίστες για εφεδρεία ή απολύσεις να διαγράφεται από το Σύλλογο.

ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ! Πληρωνόμαστε για να δουλεύουμε για το δημόσιο καλό, σε αντίθεση με τους κηφήνες της κυβέρνησης που μόνο τους μέλημα είναι να ξεπουλήσουν τη χώρα και να τσακίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα πριν μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Εδώ και τώρα να πρέπει να αντιδράσουμε πρέπει να ξεσηκωθούμε. Στο Δημόσιο δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος-δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις αποκεντρωμένες διοικήσεις αφού λίγους μήνες πριν ξεκαθάρισαν τους οργανισμούς!!!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τον κοιμισμένο γίγαντα της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας να ξυπνήσει και να προκηρύξει μια 24ωρη απεργία-ντουφεκιά ή την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ να λύσει τα «οργανωτικά» της προβλήματα. Μαζί μέσα από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους μας, με τον κόσμο της εκπαίδευσης, της υγείας, άλλων υπουργείων, μαζί με τους συναδέλφους από τους ΟΤΑ, πρέπει να ξεσηκωθούμε ΤΩΡΑ για να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση, να διώξουμε την Τρόικα και τους υπαλλήλους της, για να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου.

Με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ όλων των συλλόγων ή συσκέψεις ανά χώρο δουλειάς να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε συλλογικά. Να οργανώσουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με διάρκεια, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Να ξαναγεμίσουμε τις πλατείες και τους δρόμους.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ!

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος

Η  Γραμματέας

Νίκος Χρυσάφης

Μίνα Κότερου

Μοιράσου το άρθρο!