Ανακοινώσεις Φορέων

31/10/2013 - 16:18

Σύλλογος Καλλονιατών: Επιτακτική αναγκαιότητα η διαίρεση του Δήμου Λέσβου

yle="text-align: justify;"> Επιτακτική αναγκαιότητα η διαίρεση του Δήμου Λέσβου
Ο Σύλλογος Καλλονιατών Λέσβου, ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου την Τετάρτη 30η Οκτωβρίου 2013, και αφού εξέτασε την μέχρι τώρα πορεία τού ενός και μοναδικού Δήμου Λέσβου με την εις το ανατολικό άκρο του νησιού πρωτεύουσά του, καθώς και τα μέχρι στιγμής διαδραματιζόμενα για την διαίρεση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους του ενός λειτουργικούς Δήμους, επισημαίνει την επιτακτική αναγκαιότητα της κατάθεσης και ψήφισης σχετικού άρθρου σε νομοσχέδιο από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη. Ταυτόχρονα  καλεί τον συντοπίτη υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς και τους βουλευτές του Νομού κ.κ. Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη να εντείνουν τις οφειλόμενες νομοθετικές προσπάθειές τους για τον παραπάνω στόχο.


Καλεί επίσης τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή, τον πρόεδρο της ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Κώστα Μουτζούρη και τον νυν δήμαρχο κ. Δημήτρη Βουνάτσο να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.


Οι επί μέρους απόψεις φορέων που μέχρι σήμερα διατυπώθηκαν πρέπει και μπορούν να χρησιμεύσουν στη δημιουργία περισσότερων του ενός δήμων,  ώστε να επανεύρει το νησί την ηρεμία του και την κοινωνική, οικονομική και διοικητική δραστηριότητά του.


Ενδεχόμενη συνέχιση της σημερινής κατάστασης θα είναι γεωμετρικά καταστροφική στις επόμενες τετραετίες για ολόκληρη τη Λέσβο εις βάρος ακόμη και των παραγόντων που σήμερα λόγω ίδιων βραχυπρόθεσμων συμφερόντων εθελοτυφλούν ως προς  τη διατήρηση του αποκαλουμένου από όλους τους κατοίκους «δήμου τέρατος».


                Για το Διοικητικό Συμβούλιο



        Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
       Σταύρος Βαλτάς                          Αντιγόνη Μώρου

Μοιράσου το άρθρο!