Ανακοινώσεις Φορέων

29/10/2015 - 07:44

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης: συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί το λαό της Λέσβου να μην εξοικειωθεί με τα καθημερινά δελτία και τις εικόνες των νεκρών παιδιών κι ενηλίκων στο Αιγαίο. Δε θέλουμε το Αιγαίο να γίνεται υγρός τάφος μεταναστών και προσφύγων, βρεφών, παιδιών, γυναικών και αντρών.

Παλεύουμε ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Παλεύουμε για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Για γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση. Για τη δημιουργία ανθρώπινων προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που θα λειτουργούν με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διάφορων ΜΚΟ.

Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες συμμετέχουμε στην καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, γάλατα μακράς διαρκείας, τρόφιμα - κονσέρβες, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες) που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (επί της οδού Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία, τηλέφωνα 2251028861 και 2251022734) από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί, από 8 έως 13:30, και Δευτέρα έως Τετάρτη Απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00.

Μοιράσου το άρθρο!