Ανακοινώσεις Φορέων

26/11/2010 - 10:29

Συναντήσεις Θεολογίτου για το ΕΣΠΑ

Συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προγράμματος ΕΣΠΑ και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για θέματα της Περιφέρειας, είχε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου.

Στη συνέχεια η κ. Θεολογίτου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος Δασών και Φυσικών Πόρων Ανδρέα Ανδρεόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου συζητήθηκε η δυνατότητα εκχώρησης πόρων για τη κάλυψη αναγκών σε παρεμβάσεις για την πρόληψη κινδύνων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών όπως αντιπλημμυρικά έργα.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα για την κάλυψη αναγκών στην επεξεργασία λυμάτων και επίσης για την κάλυψη αναγκών στη διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την αποκατάσταση ΧΑΔΑ.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), του βιολογικού καθαρισμού των Φούρνων και η διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για να υπάρξει χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και της Χίου.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και σε επίπεδο τομεακών προγραμμάτων έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να μεγιστοποιήσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας μας. Υπάρχει άριστη συνεργασία με όλα τα υπουργεία για να πετύχουμε τον καλύτερο συντονισμό του έργου και να δώσουμε στα νησιά μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα μικρότερα ή μεγάλα προβλήματά τους καθώς και την ώθηση για την ενδυνάμωση της αναπτυξιακής τους προοπτικής».

Μοιράσου το άρθρο!