Ανακοινώσεις Φορέων

13/01/2012 - 07:39

Συνάντηση Δ.Ε. Επιμελητηρίου με τον τ. Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κ. Μουτζούρη

yle="text-align:justify;">Συνάντηση με τον τ. Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κ. Μουτζούρη, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος κ. Θ. Καλογρίδης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λέσβου την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια των επαφών που έχουν προγραμματιστεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και προκειμένου να συζητηθούν τρόποι εξεύρεσης λύσεων, στα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας που έχουν τεθεί σε προτεραιότητα.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση και το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της νέας Διοίκησης, αφορούσε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτραπεί το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας. Το ζήτημα της άρσης ή έστω επιμήκυνσης της βίζας των Τούρκων επισκεπτών, η προσέλκυση τουρισμού από τα απέναντι τουρκικά παράλια, αλλά και θρησκευτικού τουρισμού, το θέμα των κρουαζιερόπλοιων, τρόποι ανάπτυξης συνεδριακού τουρισμού στο νησί μας, η αξιοποίηση της  Μαρίνας Μυτιλήνης, καθώς και η δημιουργία Πύλης εισόδου Σέγκεν στη Πέτρα Λέσβου, απασχόλησαν έντονα και διεξοδικά την συζήτηση.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών που πρέπει να καταβληθούν για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, κυρίως ελαιόλαδο μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και συντονισμένες κινήσεις συμμετέχοντας στο κίνημα «Καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε» αλλά και στη προώθηση των  εξαγωγών.
Εκτενώς συζητήθηκαν, ο συντονισμός των δύο πλευρών για δρομολόγηση των διαδικασιών μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ,  αφού ο κ. Μουτζούρης έχει ασχοληθεί προσωπικά στο παρελθόν με το κομμάτι της μελέτης και του σχεδιασμού του, καθώς και η αξιοποίηση των προμελετών που συνέταξαν καθηγητές του ΕΜΠ για παραδοσιακά κτίρια της Λέσβου.

Ακόμη στα πλαίσια της συνεργασίας θα είναι,  το κλείσιμο μίας σειράς επαφών στη Αθήνα  με κυβερνητικά στελέχη με την βοήθεια του κ. Μουτζούρη, ήτοι Γ.Γ Τουρισμού κα Μπέη, την Γαλλική Πρεσβεία και άλλους.

Τέλος, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου Λέσβου με το ΕΜΠ και ιδιαίτερα με το εργαστήριο του καθηγητή κ. Μουτζούρη. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, προτάθηκε η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα : «Η ιδιαίτερη Αρχιτεκτονική της Λέσβου»,  σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. και συντονισμό από τον κ. Μουτζούρη.

Μοιράσου το άρθρο!