Ανακοινώσεις Φορέων

15/09/2014 - 15:09

Συνάντηση Δημάρχου Σ. Γαληνού με τους εργαζόμενους στο Δήμο

Σ

υνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12.9.2014, ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα καλό κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου των εργαζομένων έθεσαν στο νέο Δήμαρχο τα οξυμμένα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τους εργαζόμενους στο Δήμο Λέσβου.

Ενημερώσαμε  τον Δήμαρχο για τη συνεχή μείωση του προσωπικού του Δήμου Λέσβου, που την τελευταία τριετία φτάνει το 20% περίπου, μετά τις συνταξιοδοτήσεις, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Τόνισαν ότι νευραλγικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, τα έσοδα, το πράσινο, η ύδρευση και αποχέτευση έχουν μείνει ουσιαστικά με πολύ λίγο προσωπικό εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν στο Δήμαρχο την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, ή η ύδρευση και διαβεβαίωσαν πως θα παλέψουν εκτός από τα στενά συνδικαλιστικά τους αιτήματα και για την στελέχωση του Δήμου Λέσβου με μόνιμο προσωπικό, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν από τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές.

Παράλληλα ενημέρωσαν τον νέο Δήμαρχο Λέσβου για τα ζητήματα της «ψευτο – αξιολόγησης» που προωθεί η κυβέρνηση και ζήτησαν τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της αξιολόγησης, που θα οδηγήσουν σε νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες

Τέλος έθεσαν στον Δήμαρχο την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Δημαρχείου, μια ανάγκη που όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι αναγνώρισαν και έθεσαν σε προτεραιότητα, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρξει κάποια λύση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!