Ανακοινώσεις Φορέων

31/01/2012 - 09:25

Συνάντηση Επιτροπής για συνέχιση Αγώνα της Λήμνου

Την Δευτέρα, 30/01/2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής, για να συζητηθεί η συνέχιση του Αγώνα της Λήμνου, για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σάββας Βαρελτζής, ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, Ιωάννης Σιάχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, Νίκος Μοσχάκης, Βασίλης Ψυχούδης, το μέλος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου κ.κ. Ευάγγελος Δανιήλ, Μάκης Ψάρας και ο Πρόεδρος Αυτοκινητιστών Λήμνου κ. Νικόλαος Ζαϊμης.

Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι η πρωτοφανής σε συμμετοχή κινητοποίηση του Λημνιακού Λαού και η ομόθυμη υποστήριξη του δίκαιου, ακηδεμόνευτου και σκληρού στις παρούσες συνθήκες αγώνα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου μας που είναι να επιβάλουμε την ισότιμη μεταχείριση του νησιού μας από το Ελληνικό κράτος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίσθηκε ομόφωνα ότι παρά τα επιμέρους θετικά βήματα που έχουν ήδη γίνει, απαιτείται η συνέχιση του Αγώνα της Λήμνου, εωσότου οι  δεσμεύσεις των εκπροσώπων των κομμάτων για αντικατάσταση του πλοίου «Aqua Maria», αλλά και για νομοθετική πρωτοβουλία, για την τροποποίηση της σύμβασης, να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λήμνου αλλά κυρίως οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες, με την διακοπή των δρομολογίων σύνδεσης του νησιού μας με το Λαύριο, είναι σίγουρα πολλές. Ο αγώνας μας όμως δεν μπορεί να σταματήσει τώρα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε καθώς μόνο με την αποφασιστικότητα και  την ενότητα θα δώσουμε παντού το μήνυμα ότι δεν «πάει άλλο».

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία από τη Λήμνο, δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να τροποποιηθεί η υπάρχουσα σύμβαση, ενώ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Άδωνης Γεωργιάδης έχει ήδη ζητήσει από τη Ν.Ε.Λ. να αντικαταστήσει το “Aqua Maria”.

 Ο αγώνας της Λήμνου δεν θα σταματήσει αν δεν δούμε και πράξεις πέρα από δεσμεύσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται με ενωμένους όλους τους Λημνιούς στον κοινό στόχο.

                                      Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!