Ανακοινώσεις Φορέων

05/07/2013 - 13:19

Συνάντηση μεριδιούχων Συνεταιριστικής με τον εκκαθαριστή

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με τον εκκαθαριστή της τράπεζας κύριο Μιχάλη Ανδριώτη με σκοπό την ενημέρωση των μελών του συλλόγου σχετικά με την πορεία των διαδικασιών της εκκαθάρισης, το στάδιο διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών προηγούμενων διοικήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας και το θέμα των αποζημιώσεων των απολυθέντων εργαζομένων της Τράπεζας. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο εκκαθαριστής ανέφερε:
-        Οι «μεγάλες» υποθέσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο της Τράπεζας έχουν σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα και δύο από αυτές βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης.
-        Κρίθηκε σκόπιμη η κατάθεση έφεσης επί της πρωτόδικης επιδικασθείσας  απαίτησης  των εργαζομένων, πρωτόδικη απόφαση η οποία δεν ήταν υποχρεωτικά εκτελεστή.
-         Έχει προβεί στην οργάνωση εισπρακτικού μηχανισμού με στελέχη και υπαλλήλους της Τράπεζας οι οποίοι με ενημερωτικές τηλεφωνικές επαφές ή επιστολές προσπαθεί να ικανοποιήσει τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Ένα μεγάλο μέρος των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση έχει ανατεθεί σε δικηγόρους και ακολουθείται η διαδικασία δικαστικής είσπραξης αυτών. Ενδεχόμενα μετά και τις ρυθμίσεις αυτές μέρος του χαρτοφυλακίου να πουληθεί σε κάποια άλλη τράπεζα.
Ο Σύλλογος Μεριδιούχων με συντονισμένες ενέργειες  και με άλλους φορείς κατόπιν πολλών  πιέσεων,   επέτυχε  την  ανακοίνωση  από την επιτροπή πιστωτικών και ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος,   για τη  δυνατότητα που θα έχει ο εκκαθαριστής να προβαίνει σε ρυθμίσεις οφειλών δανειοληπτών,  οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ενδεικτικά την παράταση του χρόνου αποπληρωμής, την χορήγηση προνομιακών περιόδων, την μεταβολή επιτοκίου και άλλες ρυθμίσεις  που θα κάνουν δυνατή την αποπληρωμή 1500 και πλέον δανείων που υπάρχουν τη στιγμή αυτή στη Συνεταιριστική Τράπεζα.  Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει μετά την έκδοση σχετικών εγκυκλίων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μοιράσου το άρθρο!