Ανακοινώσεις Φορέων

04/04/2011 - 17:15

Συνάντηση Νίκου Σηφουνάκη με ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Νίκο Σηφουνάκη, συναντήθηκε το Σάββατο το πρωί στη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, κ. Παναγιώτης Πιττός, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Ε. κ. Σαράντη Προκοπίου και τα μέλη κ.κ. Στρατή Φραντζέσκο, Κώστα Αρχοντάκη και Δημήτρη Μάντζαρη.

Στη συνάντηση τέθηκαν κατά προτεραιότητα τα προβλήματα σχετικά με την ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Ταμείου και την υποστελέχωση του Γραφείου ΤΣΜΕΔΕ στη Μυτιλήνη, καθώς εκκρεμεί η πρόσληψη ενός υπάλληλου μετά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για την αναστολή προσλήψεων παρότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον ΑΣΕΠ. Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Συζητήθηκε επίσης η θετική κατάληξη που είχε, μετά την παρέμβαση και του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, το ζήτημα για τα τυφλά οικόπεδα.

Σε ότι αφορά τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ο κ. Σηφουνάκης, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην τελική φάση η τροπολογία η οποία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, για τη διαδικασία διορθώσεων στις κτηματογραφικές lesvosnews.net περιοχές της χώρας όπου έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες αστοχίες στην αποτύπωση των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα όπως έγινε στη Μυτιλήνη, ενώ επιλύονται και προβλήματα στην διενέργεια των συναλλαγών στο χρονικό διάστημα που θα εκπονούνται οι μελέτες.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Σηφουνάκη να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα ΣΧΟΟΑΠ, τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και οι Γενικές Πολεοδομικές Μελέτες στους Οικισμούς του Βορείου Αιγαίου. Τέθηκαν τα ζητήματα τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου εκπόνησης πολεοδομικών μελετών ώστε να είναι δυνατή η ολοκλήρωσή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα για να δοθεί η δυνατότητα εκτόνωσης των οικιστικών αναγκών, προϋπόθεση για την αλλαγή των όρων δόμησης στην εκτός σχεδίου δόμηση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο τα μέλη της Δ.Ε. για τα υπό έκδοση νομοσχέδια σχετικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών και τον «Πράσινο ΓΟΚ».

Επί των ζητημάτων αυτών, ο πρόεδρος του Τμήματος, κ. Παναγιώτης Πιττός, δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης το Περιφερειακό Τμήμα σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ θα καταθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις του ΤΕΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΜΗΜΑ ΒΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΙΤΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!