Ανακοινώσεις Φορέων

30/01/2012 - 16:22

Συνάντηση Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Παράκτιων Δήμων της Τουρκίας

yle="text-align:justify;">Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Παράκτιων Δήμων της Τουρκίας, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την ευκαιρία της Μουσικής εκδήλωσης των τριών χορωδιών που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της, κ. Hursit Aktenir ενώ τον συνόδευσαν εκπρόσωποι των παράλιων Δήμων της Τουρκίας. 

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την τουρκική αντιπροσωπεία για την επίσκεψή της και στο πλαίσιο της συζήτησής μαζί της, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών από τους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικήσεων των απέναντι παραλίων, με στόχο την κοινή αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον. Στη συζήτηση τονίστηκε ακόμη ότι είναι αναγκαία η σύσφιξη και η συνεργασία σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρος Δημηρούδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου-Λήμνου κ. Θράσος Καλογρίδης, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Ιωάννης Τσακίρης και ο Πρόεδρος της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» κ. Γιώργος Παπαπορφυρίου, μαζί με μέλη του Δ.Σ της Κίνησης.

Ο Περιφερειάρχης με την ολοκλήρωση της συνάντησης, αποδέχτηκε πρόταση η Περιφέρεια να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις των παράκτιων Δήμων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και έχουν σχέση με τον πολιτισμό και την εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή. 

Μοιράσου το άρθρο!