Ανακοινώσεις Φορέων

04/07/2012 - 12:30

Συνάντηση στην Αθήνα των πρωτοβάθμιων σωματείων των Δήμων

yle="text-align:justify;">

Συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. των Συλλόγων εργαζομένων των Δήμων όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Αλεξίου. Η συνάντηση ήταν η πρώτη μετά το 41ο Συνέδριο και συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕ ΟΤΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

            Ο Σύλλογος μας μεταξύ άλλων έθεσε και τα ακόλουθα θέματα: με τον ΕΟΠΠΥ τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται και τους ελάχιστους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι στην Λέσβο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι. Με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και των κοινωνικών δομών, όπου ζητήσαμε την ενίσχυση με προσωπικό και πόρους προκειμένου να διατηρηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου. Την απασχόληση των σχολικών καθαριστριών κατά την θερινή περίοδο σε αλλότρια καθήκοντα, όπου εδώ στην Λέσβο μπορεί να μην παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά ζητήσαμε να θεσμοθετηθεί η παραμονή τους στα σχολεία και κατά τους θερινούς μήνες. Για τους σχολικούς φύλακες να αναγνωριστεί ώς συντάξιμη και για την περαιτέρω εξέλιξη τους το σύνολο της προϋπηρεσίας τους. Για όλους τους υπαλλήλους να προχωρήσουν οι κρίσεις και οι βαθμοί, μια και είναι στενά συνδεμένοι με την μισθολογική τους εξέλιξη. Επίσης θέσαμε για άλλη μια φορά το θέμα της μεγάλης χιλιομετρικά απόστασης από και προς την έδρα του Δήμου που καλούνται να καλύψουν καθημερινά, πολλές φορές με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, πολλοί υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς σε μια περίοδο που οι μειώσεις των αποδοχών μας έχουν ξεπεράσει το 30% - 40%, ζητώντας την πρόβλεψη των περιπτώσεων αυτών μέσω του νέου μισθολογίου.

            Ακόμα κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πρωτοβάθμιων σωματείων συζητήθηκαν θέματα όπως η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας, οι νέες περικοπές μισθών που έρχονται και οι απολύσεις, ενώ δηλώθηκε ξεκάθαρα η πρόθεση όλων των σωματείων να πρωτοστατήσουν, όπως έγινε και στο προηγούμενο διάστημα στην ανατροπή των βάρβαρων, αντιλαϊκών πολιτικών ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Για την Διοίκηση

 

                   Ο Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος

 

    

             Παναγιώτης Λενέτης                        Γιώργος Αλεξίου 

Μοιράσου το άρθρο!