Ανακοινώσεις Φορέων

20/03/2012 - 10:13

Συνέλευση ΔΣ των συλλόγων της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων

Την  Κυριακή 18- Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΔΣ των Λημνιακών συλλόγων μελών της ΟΛΣΥ (Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων) στο ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, στην Αθήνα.

Παρευρέθησαν οι σύλλογοι :

Αγίου Ευστρατίου, Αγίας Σοφίας,  Καμινίων,  Κοντιά,  Μούδρου,  Μύρινας,   Παναγιάς,  Πλάκας,  Πορτιανού,  Ρεπανιδίου,  Σκανδάλης  και Φισίνης:

Θέματα της συνάντησης

1)    Έγινε σύντομος ετήσιος απολογισμός  των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας.  Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στις εκδηλώσεις της  ΟΛΣΥ για την Λημνία Γη στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την χοροεσπερίδα στο χωριό Τσιμάνδρια  και τα «Ελευθέρια 2011» στο θωρηκτό Αβέρωφ, ενώ συζητήθηκαν παραλήψεις και οργανωτικές αδυναμίες κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης των φίλων της ΟΛΣΥ.

2)       Προγραμματισμός δραστηριοτήτων της ΟΛΣΥ για το 2012. Συζητήθηκαν και έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του ΔΣ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να γίνουν:

α)   Η 1η συνάντηση Λημνίων και ΑγιοΕυστρατιτών σε ανοικτό χώρο, την Κυριακή 6 Μαΐου. Επιλέχτηκε ο χώρος εντός του  Άλσους στο Γουδή, δίπλα στο θέατρο Badminton στο «Cafe Ya».

β)   Οργάνωση χοροεσπερίδας 11 - 08 - 2012 στη Λήμνο.

γ)   Έκθεση βιβλίου για την Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο τον Οκτώβριο στην Αθήνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων Ελευθέρια 2012.

3)       Συμμετοχή της ΟΛΣΥ στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 100  χρόνια από την απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου.

4)       Συζητήθηκε η πρόταση του συλλόγου Λημνίων της Καβάλας για κοινή τριήμερη εκδρομή στο Βόλο την Πρωτομαγιά (29, 30 /4 και 1/5/2012)

5)    Ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Τα θέματα που κυρίως συζητήθηκαν:

  • Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.
  • Συγχώνευση του νοσοκομείου Λήμνου με το νοσοκομείο της Λέσβου.
  • Εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την εταιρεία ΡΟΚΑΣ .

Παρουσία - παρέμβαση της ΟΛΣΥ στα ανωτέρω.

      Στην κοινή συνάντηση - συνεδρίαση των ΔΣ των συλλόγων παρευρέθη ο κ. Κωνσταντάρας Σωτήριος  Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου ο οποίος με την παρέμβασή του, βοήθησε στην πληρέστερη ενημέρωση των παρευρισκομένων.

    Τέλος έγινε αναφορά στη θεατρική παράσταση «ου έρωτας» σε κείμενο Χρήστου Κολερού  που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα στο Θέατρο Πορεία.

Μοιράσου το άρθρο!