Ανακοινώσεις Φορέων

16/12/2011 - 15:33

Συνέλευση της Επιτροπής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Ν. Λέσβου

trong>Πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 15 Δεκέμβρη με μαζική συμμετοχή η προγραμματισμένη συνέλευση της Επιτροπής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Ν. Λέσβου στο θέατρο του ΦΟΜ.

Έγινε ενημέρωση και απολογισμός για τη μέχρι τώρα δράση της Επιτροπής και τη θερμή υποδοχή που είχε το μήνυμα ανυπακοής από την κοινωνία του νησιού. Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις ενημέρωσης στη Μυτιλήνη και τα χωριά κατέγραψαν την οργή του λεσβιακού λαού για το βάρβαρο μέτρο.

Η μαζική αντίδραση στο μέτρο και η αδυναμία σημαντικού τμήματος του πληθυσμού να πληρώσει έτσι κι αλλιώς, οδηγούν σε ήττα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το χαράτσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ δέχεται πλέον να πληρωθεί ο λογαριασμός χωρίς να καταβληθεί το χαράτσι.

Σε αυτή τη βάση αποφασίστηκε η συνέχεια και η κλιμάκωση της δράσης της Επιτροπής.

  • Συγκεκριμένα θα συνεχιστεί η εκστρατεία ενημέρωσης για τον άδικο χαρακτήρα και η διαδικασία πληρώμης μόνο του ρεύματος και όχι του χαρατσιού. Όσο περισσότεροι αρνηθούμε να πληρώσουμε, τόσο το μέτρο θα γίνεται ανεφάρμοστο.
  • Θα συνεχίστει ο κύκλος επαφών με τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς του νησιού για δυναμώσει ο αγώνας. Ήδη η ΕΛΜΕ Λέσβου και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του νησιού συμμετέχουν με αποφάσεις τους στην Επιτροπή.
  • Άμεσα θα συγκροτηθούν ομάδες περιφρούρησης ώστε να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια διακοπής του ρεύματος σε οποιονδήποτε.
  • Στις επόμενες μέρες θα κατατεθούν στη ΔΕΗ οι πρώτες αποδείξεις πληρωμών μόνο του ρεύματος με εξώδικο ώστε να μη δικαιούται η ΔΕΗ να προχωρά σε διακοπή λόγω χαρατσιού.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!

Μοιράσου το άρθρο!